A- A A+
 • L’Associació Rutes del Romànic rep el premi Ali Bei a la millor destinació 2018

  premis alibei assromanic18 1

  L’objectiu de l’associació és donar a conèixer el Camí Oliba, una ruta que va de Montserrat als Pirineus i que té el bisbe i abat Oliba com a fil conductor.

  El passat 10 de maig es va celebrar la XXIII Nit del Turisme,  un esdeveniment organitzat per ACPETUR (l’Associació Catalana de Periodistes i Escriptors d’Economia i Turistes) que ja s’ha convertit en una cita obligada per a periodistes i empresaris del sector turístic. Més de 400 persones van assistir a la festa, que va tenir lloc a l’Hotel Porta Fira, a l’Hospitalet de Llobregat.

  En l’acte es van entregar un total d’11 premis.  Un d’ells va ser el Premi a la millor destinació 2018, que es va atorgar a l’Associació Rutes del Romànic, un ens integrat pels consells comarcals del Bages, Moianès, Osona i Ripollès i els municipis de Manresa, Vic, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses i que properament es veurà ampliat a altres punts del territori català.

  El secretari de l’Associació Rutes del Romànic i conseller delegat d’Osona Turisme, Alex Montanyà, va rebre aquesta distinció de la mà de Rosa Serra, coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona.

  EL CAMÍ OLIBA

  El Camí Oliba és un sender de gran recorregut (GR-151) que connecta algunes de les obres més emblemàtiques de l’art romànic català. Transcorre entre Montserrat i els Pirineus i passa per algunes de les ciutats i pobles amb més història de Catalunya com Manresa, Vic, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Creua el paisatge d’interior i de mitja muntanya de les comarques del Bages, Moianès, Osona i el Ripollès en un itinerari poc exigent i envoltat de serveis turístics i comercials de gran valor afegit. El Camí Oliba és un autèntic museu al mig de la natura. És art, cultura i història en la seva essència, en espais gairebé inalterats al llarg dels temps. És un recorregut pels orígens de Catalunya, quan personatges com el bisbe i abat Oliba van decidir repoblar i cristianitzar aquestes terres sembrant-les d’esglésies i monestirs.

  ANY 2018: EL MIL·LENARI OLIBA

  Enguany es celebra el mil·lenari del nomenament d’Oliba com a bisbe de Vic. En el marc d’aquest aniversari s’estan programant diversos actes que tenen com a finalitat donar a conèixer aquest producte. Un d’ells serà el projecte Oliba Episcopus, que preveu la realització de quatre esdeveniments en els quals el públic podrà gaudir de diverses propostes artístiques i culturals en espais que tenen una estreta relació amb la figura d’Oliba. Les propostes, que aniran de juliol a octubre, tindran lloc als municipis de Manresa, l’Estany, Vic i Sant Joan de les Abadesses.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat