A- A A+
 • Més de 40 explotacions agràries, allotjaments, restaurants i activitats de la comarca d'Osona, a la tercera edició de Benvinguts a Pagès

  Captura de pantalla 2018-05-08 a les 10.53.00

  • La inscripció a la comarca d'Osona augmenta un 17% respecte de l'any passat.
  • Benvinguts a Pagès tindrà lloc el cap de setmana del 9 i 10 de juny, amb prop de 900 propostes diferents arreu de Catalunya
  • La comarca d'Osona va ser la comarca més visitada en la darrera edició amb un 12% del total dels visitants, dels quals un 7% eren d'Osona.
  • Tota la informació al web www.benvingutspages.cat

  Amb la tercera edició de Benvinguts a Pagès, el món rural català i osonenc es prepara per viure de nou un cap de setmana de portes obertes en explotacions agràries i propostes originals en restaurants, allotjaments i activitats per rebre milers de visitants que podran descobrir la pagesia, el producte i la gastronomia de proximitat arreu de Catalunya. A la comarca d'Osona, les inscripcions de cases de pagès, establiments i activitats augmenten un 17% respecte de l'any passat: en total, Osona oferirà 41 propostes diferents entre explotacions agrícoles que obriran les seves portes als visitants, allotjaments que faran ofertes especials, restaurants que oferiran el menú Benvinguts a Pagès i activitats complementàries. Arreu de Catalunya, les propostes arriben fins prop de 900.

  Visitar una petita formatgeria que elabora formatges de llet crua amb llet del seu propi ramat de cabres, ovelles i vaques, veure tot el procediment d'elaboració de productes entorn de la castanya, descobrir el món de la cervesa o la ratafia, tocar els animals de la granja i elaborar el teu propi embotit, són exemples d’activitats que podran fer els visitants de Benvinguts a Pagès a la comarca d'Osona. Totes les propostes es poden consultar al web www.benvingutspages.cat

  Valoració de la passada edició

  Unes 30.000 persones es van desplaçar pel territori català en les dues edicions anteriors per viure una experiència lúdica que permet descobrir, tastar i comprar els productes del territori i que es complementa amb la participació d'allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d'activitats paral·leles. La comarca d'Osona va participar molt activament en la darrera edició, la qual va rebre el 12% del total dels visitants, esdevenint la comarca més visitada. El 7% dels quals eren de la mateixa comarca.

  La gran festa del món rural de Catalunya, que ja s'ha fet un lloc a l'agenda de famílies i foodies, esdevé un magnífic aparador pels productes del territori i de temporada perquè els visitants tenen l'oportunitat d'adquirir-los directament als productors i pagesos. També de tastar-los als restaurants que aquell cap de setmana ofereixen el menú Benvinguts a Pagès elaborat amb productes de proximitat de cada comarca.

  Presència arreu del país

  Benvinguts a Pagès té presència a les 42 comarques catalanes i és una oferta lúdica, turística i gastronòmica entorn del producte i l'àmbit rural que ajuda a desestacionalitzar, a redistribuir el flux turístic de temporada i a descobrir i donar valor al món de la pagesia. La gran majoria dels sectors de l'alimentació hi tenen presència: granges de vedells, porcs i gallines, productors de làctics, cellers, apicultura, pescadors, horta, fruita, cultiu de plantes aromàtiques, molins d'oli, etc.

  Iniciativa conjunta

  Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de l'Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat