A- A A+
 • La UVic-UCC, Aigües d'Osona i Aigües Vic signen un conveni per resoldre episodis de mal gust a l'aigua potable

  20180319 AO 20 anysAigües d’Osona i Aigües Vic han signat un conveni de transferència de coneixement per estudiar i avaluar la formació de geosmina a la conca alta del riu Ter, una de les principals preocupacions de les empreses d’aigües a Osona. El proper dijous, 22 de març, a les 13.00h tindrà lloc a laSala de Juntes del Rectorat de la UVic-UCC, a Casa Convalescència, la roda de premsa de presentació d’aquest acord. 

  La geosmina són unes molècules que generen determinades algues, i que alliberen al medi aquàtic quan moren. Aquest compost és el causant dels episodis de mala olor i mal sabor de l’aigua potable que arriba a les llars i que genera molèsties entre els consumidors. L’aparició de la geosmina és de difícil predicció, fet que comporta que les empreses hagin de dedicar esforços i recursos a elaborar analítiques periòdiques d’aquest paràmetre. El projecte el desenvoluparan investigadors del Centre Tecnològic BETA i del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM), i s’ha gestat en el marc del projecte Horitzó 2020 "INTCATCH”, del qual ambdós formen part. 

  La presentació del conveni anirà a càrrec del rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, el gerent d’Aigües d’Osona, Miquel Codina, i el gerent d’Aigües Vic, Guillem Treserra. La sotsdirectora del Centre Tecnològic BETA, Laia Llenas, explicarà els detalls del projecte, del qual és directora i coordinadora. L’acte també comptarà amb la presència de Marc Ordeix, coordinador del CERM. 

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat