A- A A+
 • El Ple del Consell Comarcal d'Osona aprova el pressupost per al 2018

  Noticia 1.1

  El Ple del Consell Comarcal d’Osona aprova el pressupost per al 2018 valorat en un total de 52 ME, pressupost que inclou el del propi Consell, els consorcis i les empreses mixtes.

  En aquesta mateixa sessió, els consellers socialistes Miquel Arisa i Mila Martínez van presentar la seva dimissió com a consellers comarcals.

  El pressupost del Consell Comarcal d’Osona és de 24.004.448 euros, un 9,5% més que el de l’any 2017. Juntament amb el pressupost es va aprovar la plantilla de personal i les bases d’execució. Així mateix, l’acord inclou l’aprovació dels pressuposts dels Consorcis i de les empreses mixtes.

  Es tracta d’un pressupost que es basa en el principi de prudència pressupostària i adequat a la realitat, segons paraules de Manel Romans, vicepresident 2n i responsable d’Hisenda. Es preveu un increment de les retribucions de l’1% per a l’any que ve; el Capítol I experimenta un augment de 275.000 euros en part per la subrogació de personal que es produirà fruit de l’extinció de l’Organisme Autònom de Recaptació, servei que es durà a terme de forma directe pel mateix Consell.

  L’extinció de l’Organisme Autònom de Recaptació del Consell que prestava servei als tres municipis de la comarca que pertanyen a la província de Girona (Viladrau, Espinelves i Vindrà) també va ser un punt aprovat per unanimitat en aquest Ple.

  Pel que fa al pressupost dels Consorcis, el del Consorci d’Osona de Serveis Socials, puja a 1.669.350,00 euros i el del Consorci per a la gestió de residus urbans d’Osona, 14.394.995,00 euros.

  En relació a les empreses mixtes de les quals el Consell Comarcal n’és el soci majoritari, el pressupost aprovat de Depuradores d’Osona és de 4.082.732,31 euros, el d’Aigües d’Osona, 1.543.816 euros i el de Recollida de Residus, 6.615.271,76 euros.

  El pressupost, les bases d’execució i la plantilla es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups excepte la CUP, que hi va votar en contra. Eudald Rifà, portaveu del grup, va argumentar que, com a pressupost de gestió hi donen el seu vistiplau; com a pressupost al servei de determinades polítiques a les quals el seu grup no dona suport, hi voten en contra, per coherència amb la seva política anticapitalista.

  El grup del PSC, ara a l’oposició, hi va votar a favor. En paraules del seu portaveu, Miquel Arisa, es tracta d’un pressupost de continuïtat, ajustat i adequat a la realitat. Arisa va recordar, com després va fer en el seu parlament de comiat, algunes de les accions destinades al servei dels ciutadans de la comarca.

  Miquel Arisa i Mila Martínez es van acomiadar de la seva etapa al Consell Comarcal d’Osona per coherència, van dir, amb la seva posició. Tots dos han considerat que cal deixar pas a altres persones i donar per finalitzada aquesta etapa de la seva vida política. Arisa i Martínez van exposar, en les seves paraules de comiat, el que ha estat la seva trajectòria a l’ens comarcal.

  Arisa va fer un repàs dels seus més de 23 anys a la institució, en diferents responsabilitats, des de la presidència fins a conseller de l’oposició. Va recordar la creació del Servei de Recaptació i com, més tard, ja com a vicepresident i president es va fer la portada d’aigües a diferents municipis, es va segellar l’abocador comarcal, es va construir la planta de triatge i l’actual abocador. També va recordar l’etapa en què es van fer els estudis previs per a la creació del Consorci de Serveis socials. Va considerar que ha estat una peça més d’aquest engranatge que és el Consell Comarcal i va dir que només amb valentia es poden tirar endavant projectes tan importants al servei de la comarca. Finalment va agrair a tot el personal de la casa el seu suport i dedicació.

  Martínez, per la seva part, també va voler recordar els 10 anys com a consellera comarcal, i les diferents àrees de les quals ha estat responsable: els serveis d’Immigració, Promoció econòmica, Consum, Habitatge i finalment Osona Turisme; enumerant els projectes que s’han dut a terme. Així mateix va agrair el suport del personal tècnic.

  En aquesta mateixa sessió es va aprovar per unanimitat la declaració de bé cultural d’interès local l’església de Sant Miquel de Rupit, a petició d’aquest Ajuntament i a fi d’incloure el conjunt monumental que formen l’església i el campanar a l’inventari del Patrimoni Cultura Català. En relació a aquest tema, el conseller adjunt de Cultura, Xavier Rovira, va recordar que qualsevol municipi de menys de 5.000 habitants pot demanar suport al Consell Comarcal per incloure patrimoni al Catàleg.

  El conseller de Comunicacions i Noves tecnologies, Carles Banús, va explicar que des de fa unes setmanes al Consell Comarcal ja es treballa totalment amb gestor d’expedients de manera que és el primer Consell Comarcal de Catalunya que ha entrat de ple en l’administració electrònica.

  Ja per acabar la sessió, el president Joan Roca i el vicepresident 1r Joan Carles Rodríguez van tenir paraules d’agraïment pels consellers cessants, agraint la feina feta i deixant constància de la bona entesa personal en aquests anys de col·laboració. Roca va deixar constància, una vegada més, que la feina de tots els polítics que l’han precedit en el càrrec i de tots els consellers que han passat per la institució, és el que ha permès situar el Consell Comarcal d’Osona al lloc on és ara, capdavanter en molts aspectes.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat