A- A A+
 • El Servei de Cooperació del Consell Comarcal d'Osona celebra 10 anys

  COOP 10 anys foto grup

  En aquest període de temps s'han impulsat 34 projectes solidaris arreu del món.

  Aquest dimecres va tenir lloc a la Sala de Plens del Consell Comarcal d’Osona, l’acte de celebració de 10 anys de Cooperació a Osona.

  Ara fa 10 anys que el Servei de Cooperació del CCO va començar a donar suport als projectes de les entitats de la comarca mitjançant una convocatòria de subvencions que es va dissenyar juntament amb el Fons Català de Cooperació, com a companys de viatge i experts en la matèria, i que prioritza en la mateixa mesura, la viabilitat del projecte i la difusió i sensibilització a la població d’Osona.

  Deu anys que a través dels projectes de les diferents entitats s’ha fet molta feina i que sovint no es visibilitza prou. És per aquest motiu que des del Servei de Cooperació s’ha volgut aprofitar la celebració del 10è aniversari per donar a conèixer la gran tasca realitzada a través de les entitats que s’han acollit a la convocatòria; per aquest motiu s’han elaborat dos materials que ajudaran a difondre a la població d’Osona i d’arreu, la gran feina feta, i ajudaran a sensibilitzar la població sobre la importància de la cooperació.

  Un dels materials és una mapa explicatiu dissenyat per GS-Crea, que es va lliurar a les 14 entitats que durant aquests anys han col·laborat amb el Servei de Cooperació, per tal de que el facin visible a través de la seva seu i de les diferents fires i actes que realitzin. L’altre, és un vídeo creat per Arnau Costa, on s’ha volgut donar veu als verdaders protagonistes d’aquests 10 anys, les entitats; materials que s’han pogut realitzar gràcies a la Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona, que aquests dies celebra els Dies Europeus de la Solidaritat.

  El conseller delegat de Cooperació, Pere Medina, en la seva intervenció va agrair als consellers i conselleres que l’han precedit al capdavant del Servei de Cooperació: Jordi Serra, del 2003-2007 que és quan es crea el Servei, Josep M. Giravent, del 2007-2011 que és quan el 2008 es publica la primera convocatòria de subvencions i Mila Martínez, del 2011-2015.

  Mireia Rosés, responsable tècnica del Servei de Cooperació va apuntar les xifres d’aquests 10 anys de Cooperació: 14 entitats, 15 països, 469.658 beneficiaris, 34 projectes i una inversió per part del Consell de 117.186,54 €.

  Dues entitats d’Osona van intervenir per explicar la seva experiència en el món de la cooperació; una amb una llarga trajectòria, com és la Fundació Humanitària Dr. Trueta a través de Carles Furriols, i una de recent creació com és El poble ajuda al poble, entitat sorgida com a conseqüència del conflicte sirià, a través d’en Jad.

  Per part del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament hi va assistir David Minoves, coordinador, que va fer un resum de la trajectòria de les polítiques de cooperació a Catalunya i va dir textualment que “la cooperació és la mostra més arrelada de la població de Catalunya i de la seva capacitat solidària” remarcant també que “la cooperació va néixer des dels municipis

  A l’acte es va deixar una fila 0 amb 10 cadires buides amb el cartell de Llibertat presos polítics en record dels 8 membres del govern i els 2 representants civils empresonats.

  En la seva intervenció final, Pere Medina va destacar que el Consell Comarcal d’Osona és l’únic Consell Comarcal amb conveni amb el Fons Català de Cooperació que disposa de convocatòria pròpia d’ajuts i, tan ell com Minoves, van destacar la voluntat acollidora dels municipis en general, i dels d’Osona en particular.

  Per acabar l’acte es va fer una foto de família de record d’aquests 10 anys de cooperació, i tothom es va felicitar i enorgullir de la feina feta, desitjant que se’n puguin sumar molts més.

  Vídeo:

  https://youtu.be/4sLubRZCZIw

  Mapa explicatiu:

  https://www.ccosona.cat/images/cooperacio/10_anys_cooperacio.pdf

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat