A- A A+
 • Osona posa en marxa el Programa de mentoria del Pla català de refugi

  20171103 ACO programa mentoria

  Divendres passat va tenir lloc la primera trobada entre 4 famílies de persones refugiades que viuen a Osona i 12 persones voluntàries de la comarca que s’han inscrit al Programa català de refugi de la Generalitat de Catalunya, en un acte que va tenir lloc a Vic, organitzat pel Consell Comarcal d’Osona, l’Ajuntament de Vic i la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania.

  L’objectiu del Programa català de refugi és mobilitzar persones voluntàries distribuïdes per tot el territori català en grups d’acollida de tres a cinc persones – amics, familiars, companys de feina - disposades a participar i comprometre’s com a voluntàries en un programa d’acompanyament i suport – mentoria - d’una persona refugiada o família, pel període d’un any, per ajudar-les a integrar-se social i laboralment. Les persones voluntàries han passat per una entrevista personal i una formació prèvia.

  L’acte va comptar amb la participació d’Àlvar Solà, regidor de Benestar i Família de l’Ajuntament de Vic, Joan Carles Rodríguez, vicepresident primer del Consell Comarcal d’Osona i Oriol Amorós, Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Calalunya.

  Després de Barcelona, Vic és la segona ciutat de Catalunya on es fa un acte d’emparellament grupal d’aquest programa de mentoria.

  En aquest acte, igual que en molts d’altres aquests dies, la primera fila es va deixar buida amb cartells de “Llibertat presos polítics” en record dels membres del govern i representants civils empresonats.

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat