A- A A+
 • L'Arxiu Comarcal d'Osona se suma a la campanya #memòria1oct

  ACO Campanya memo1oct

  L’Arxiu Comarcal d’Osona s’ha sumat a la iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a la recollida i preservació de documents relacionats amb els fets de l’1 d’octubre i les dates posteriors.

  La crida a la recollida de documents fa especial incidència en aquells documents més susceptibles de perdre’s com per exemple fotografies i vídeos enregistrats per persones particulars. Molts d’aquests vídeos no es difonen pels mitjans de comunicació i poden acabar desapareixent si no es fa un esforç col·lectiu de recollida, descripció i conservació. 

  Les persones que lliurin aquest tipus de documentació, cal que facilitin dades concretes dels fets descrits als documents que es lliuren com data, lloc i hora i descripció del fets (context). En tots els casos, es tenen presents les restriccions habituals que cal fer, tant des del punt de vista tècnic com jurídic, per motius de seguretat i confidencialitat. Per això, s’ha previst la possibilitat de rebre donacions anònimes.

  El Departament de Cultura, a través dels seus equipaments nacionals i centres de proximitat situats al territori, actuarà en la recollida i conservació de tots aquests materials, conscienciant la ciutadania de la necessitat de la seva preservació. També s’ha posat a disposició de la ciutadania la pàgina web cultura.gencat.cat/memoria1oct amb informació bàsica sobre aquesta campanya.

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat