A- A A+
 • Al Recinte Firal El Sucre tindrà lloc la 1a Fira de l'Autoconsum Elèctric

  20171010 present Fira autoconsum

  El Consell Comarcal d’Osona és entitat organitzadora de la 1a Fira d’Autoconsum Elèctric que tindrà lloc els propers 19, 20 i 21 d’octubre al Recinte Firal El Sucre.

  Els mateixos dies i al mateix lloc es farà el 2n Congrés i Fira de la Fusta Constructiva.

  El regidor de Fires i Mercats de Vic, Benjamí Dòniga, el gerent d’OFIM (Organisme Autònom de Fires i Mercats), Bernat Vilarasau, i el coordinador general de Projectes del Gremi Fusta i Moble, Salvador Ordoñez, van presentar les dues fires relacionades amb la sostenibilitat: la 1a Fira de l’Autoconsum Elèctric i el 2n Congrés i Fira de la Fusta Constructiva.

  La 1a Fira de l’Autoconsum Elèctric neix amb la voluntat de promocionar l’autoconsum d’electricitat tan a gran escala com a nivell particular mitjançant plaques solars fotovoltaiques o altres solucions energèticament autosuficients. El regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, s’ha referit, en aquest sentit, a les bases de la Transició Energètica a Catalunya aprovades pel Govern al gener del 2017, “aquestes bases aposten per les energies renovables, com és el cas de les plaques fotovoltaiques, que poden fer que tant particulars com empreses siguin energèticament autosuficients”. El gerent d’OFIM, Bernat Vilarasau ha afegit que “amb les últimes modificacions legislatives, aquest autoconsum no és només viable sinó que és completament legal, i per això a la fira exposarem casos d’èxit del sector domèstic, de l’administració pública i de l’àmbit empresarial”.

  La primera edició de la Fira de l’Autoconsum Elèctric compta amb una àrea expositiva integrada per una trentena d’empreses relacionades amb el sector de l’energia solar i altres energies renovables. Es tracta d’enginyeries, consultories, distribuïdors, instal·ladors, associacions i formadors. La majoria de les empreses són de Catalunya, tot i que també hi ha empreses d’Euskadi, de la Comunitat de Madrid i d’Andalusia.

  També es farà una jornada, el dijous, 19 d’octubre, al mateix Recinte Firal El Sucre, que es dividirà en dos blocs: un sobre les aplicacions i exemples de fotovoltaica i autoconsum, amb l’explicació de casos d’èxit, i l’altre sobre nous mercats de l’autoconsum elèctric i noves tendències.

  La Fira de l’Autoconsum Elèctric és organitzada per l’Ajuntament de Vic, i compta amb el suport de La Diputació de Barcelona, L’ICAEN (Institut Català d’Energia), amb la col·laboració de l’Agència de l’Energia d’Osona, UNEF (Unión Nacional Española de Fotovoltaica), el Clúster de l’Eficiència Energètica de Catalunya i Solartys, i amb el patrocini d’Aros i As Solar.

  D’altra banda, el 2n Congrés i Fira de la Fusta Constructiva comptarà amb una quarantena d’empreses del sector de la construcció sostenible amb fusta, un àmbit, segons ha explicat el coordinador general de Projectes del Gremi Fusta i Moble, Salvador Ordoñez, “que canvia el paradigma constructiu, tan pel què fa a tecnologies com a procediments, i aporta salut i confort. La fusta deixa de ser un material destinat a l’ús ornamental, per passar a ser un material estructural”. El divendres 20 d’octubre, en el marc de la fira, celebraran el II Congrés de la Fusta Constructiva, que combina ponències de professionals internacionals amb grups de treballs dinàmics. El dissabte 21 es farà el I Concurs de Construcció Ràpida en Fusta, on hi participaran professionals i estudiants provinents de la formació en fusta. Aquesta fira i congrés està organitzat pel Gremi de Fusta i Moble de Catalunya i coordinat per la Setmana de la Fusta de Catalunya.

   

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat