A- A A+
 • Presentació del projecte Life+Releach al Dipòsit Controlat d'Orís

  20171005 120048

  Aquest dijous, 5 d’octubre, hi ha hagut una Jornada de presentació del Projecte Life + Releach al Dipòsit controlat d’Orís. En aquesta Jornada on s’hi ha invitat a assistir-hi als alcaldes i alcaldesses de la comarca d’Osona i el Ripollès, ha permès presentar els resultats d’aquest projecte.

  El projecte Life+ Releach té per objecte reduir l’impacte ambiental del tractament de residus, provant tecnologia innovadora pel tractament de lixiviats que es produeixen al dipòsit controlat. L’objectiu principal del projecte és demostrar i difondre la viabilitat tècnica i econòmica d’una innovadora metodologia de gestió dels lixiviats dels dipòsits controlats mitjançant la reutilització de membranes de osmosi inversa utilitzades en les plantes dessalinitzadores d’aigua de mar quan aquestes han arribat al final de la seva vida útil. La finalitat és reduir al màxim el flux de concentrats generats en el procés de tractament de lixiviats i reutilitzar un residus que d’un altra manera s’hauria de gestionar en dipòsits controlats.

  En el projecte coordinat per la Fundació CTM Centre Tecnològic   (CTM), participen l’empresa Procesos Técnicos Medioambientales, S.L. (Protecmed), el Grupo Typsa   (Typsa), el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus  (CBGR) i l’Agència de Residus de Catalunya  (ARC). El Consorci per a la gestió de residus urbans d’Osona també hem col·laborat en el projecte donant la possibilitat d’instal·lar els mòduls de tractament de la prova pilot entre els mesos d’abril i novembre d’aquest any.

  El projecte va iniciar l’1 de juny de 2014 i la data final prevista és el 30 de novembre, de 2017. El pressupost total del projecte és de 2.145.730 euros i és cofinançat al 50% per la Unió Europea.

  El dia 19 d’octubre es farà una nova jornada de presentació de resultats del projecte amb un caire més tècnic.

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat