A- A A+
 • Els grups polítics del Consell Comarcal d’Osona aproven un manifest de condemna pels fets violents de l’1 d’octubre

  el-sucre-ccosona-01

  Tots els grups polítics del Consell Comarcal d’Osona han aprovat avui per unanimitat un manifest de condemna pels fets violents del dia 1 d’octubre, promogut per  l’ACM i l’AMI.

  Al manifest els grups condemnen de forma “enèrgica, alta i clara tota la violència injustificada generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu Govern, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l’únic que volien és decidir i exercir la democràcia”.

  El text dóna suport a les persones ferides durant les càrregues policials del dia 1 d’octubre i exigeix la retirada dels efectius policials del Cuerpo Nacional de Policia i la Guàrdia Civil “enviats de manera expressa per impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum, reprimint amb violència les llibertats i drets fonamentals de la ciutadania”.

  El manifest demana que el Govern de l’Estat assumeixi totes les responsabilitats pels danys personals i materials conseqüència “d’aquesta brutal repressió”.

  Finalment, demana la dimissió del Delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, considerant-lo “un dels principals responsables per l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols en molts col·legis electorals” i el declara persona non grata al municipi.

  Els grups reconeixen “l’actitud, valentia i el comportament cívic i pacífic de més de 2 milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes” i demana la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional.

  També deixen constància que “els municipis catalans i els seus càrrecs electes estaran al costat d’allò que decideixin les institucions catalanes, Govern català i Parlament de Catalunya”.

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat