A- A A+
 • Segona trobada d’alcaldes i alcaldesses accidentals d’Osona

  FOTOGRAFIA 1

  El mes d’agost és el període de vacances per naturalesa i els alcaldes i alcaldesses no són aliens a uns dies de descans merescut. És per això que en aquestes dates molts dels ajuntaments de la nostra comarca tenen alcaldes i alcaldesses accidentals o en funcions.

  Aprofitant aquesta avinentesa, aquest dimecres dia 2 d’agost el Consell Comarcal d’Osona ha organitzat, per segon any consecutiu, una Trobada d’Alcaldes/esses Accidentals amb la finalitat de donar a conèixer el Consell Comarcal i els serveis que es presten des d’aquesta administració supralocal.

  Després de la bona valoració de la primera edició, s’ha decidit repetir la jornada amb la voluntat, per una part, de reconèixer i agrair la tasca que fan els diversos regidors i regidores que, durant el període estiuenc, exerceixen les funcions reservades a alcaldia, i per l’altra, poder explicar i donar a conèixer els serveis que presta el Consell Comarcal a aquells electes municipals amb responsabilitats de govern que sovint desconeixen quina és la seva funció.

  La Trobada s’ha iniciat a la Sala de Plens amb la benvinguda del president accidental del Consell Comarcal, el vicepresident primer Joan Carles Rodríguez, que ha agraït la participació de la desena d’electes presents a la sessió. A continuació la gerent, Anna Seijas, ha fet una petita exposició general explicant què són els Consells Comarcals, quins òrgans els governen i quina és l’estructura interna pròpia a nivell d’Osona.

  Tot seguit, Joan Carles Rodríguez ha explicat els diferents serveis que integren l’Àrea d’Atenció a les Persones, de la qual n’és el màxim responsable polític. Ha fet èmfasi en l’àmplia cartera de serveis socials existent i en la necessitat de derivar totes les problemàtiques als equips humans que integren els serveis socials bàsics, porta d’entrada al servei i responsables de la derivació cap a una actuació concreta o especialitzada.

  Posteriorment, el vicepresident segon i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Règim Intern i Hisenda, Manel Romans, ha explicat les diferents fases del cicle de l’aigua, amb atenció especial a la part que fa referència al sanejament d’aigües residuals, i ha fet un breu resum del funcionament a Osona d’aquest servei i de la tasca que du a terme l’empresa comarcal mixta de majoria pública, Depuradores d’Osona, SL, encarregada de gestionar la trentena de depuradores urbanes de la comarca.

  D’altra banda, en el decurs de la jornada, els assistents s’han desplaçat a les instal·lacions de l’EDAR de Vic (Estació Depuradora d’Aigües Residuals) que depura les aigües provinents dels municipis de Vic, Gurb, Calldetenes, Sant Julià i Santa Eugènia i que és la més gran de la comarca en volum de tractament. La visita i explicació de la instal·lació ha anat a càrrec del director tècnic de Depuradores d’Osona, Jaume Joseph Benet, que ha descrit les diferents fases del procés de depuració.

  Els assistents i el propi Consell Comarcal valoren molt positivament la iniciativa que els permet poder conèixer de primera mà les instal·lacions de serveis tant bàsics com el sanejament així com poder articular un espai de trobada entre electes de diferents municipis.

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat