A- A A+
 • El Consell Comarcal d’Osona cedeix l’exposició “ Més que un joc” al Consell Comarcal de la Noguera en motiu del Dia mundial de la Diversitat Cultural

  20170520 Exposicio Mes que un joc

  El Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona ha cedit, durant uns mesos, l’exposició “Més que un joc, exposició itinerant sobre el valor afegit del fet de jugar” al Consell Comarcal de la Noguera. L’objectiu és doble: dinamitzar els actes del Dia Mundial de la diversitat cultural i itinerar-la pels centres educatius a partir del setembre.

  El dissabte 20 de maig, la plaça del Pou de Balaguer va ser l'escenari de l'Acte pel Dia Mundial de la Diversitat Cultural, organitzat per l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del SAI (Servei d'Atenció a l'Immigrant). Sota el títol "El Món a les teves mans", la proposta va oferir a la ciutadania un ampli ventall d'activitats com casetes de cultura amb tastets gastronòmics, vestuari, música i artesania típics de cultures provinents de Gàmbia, Marroc, Andalusia, Llatinoamèrica, Romania, Senegal, Xina i Països Catalans, amb la col·laboració de l'Associació Senegalesa, l'Associació Fula-do, l'Associació Gambiana i l'Associació Subsahariana, l'Associació ASIN Integració i Cultura i la Casa d'Andalusia.

  També es fan fer tallers d'henna, cal·ligrafia àrab, trenetes africanes i caixa flamenca, i es va poder gaudir d’actuacions i danses com sardanes, a càrrec de la Colla Sardanista Santa Maria de les Franqueses; balls tradicionals catalans, a càrrec de l'Esbart Dansaire Castell Formós; ball de bastons, a càrrec del Ball de Bastons del Casal Pere III; sevillanes, a càrrec de l'Hermandad Rociera; cant flamenc, a càrrec de la Penya Flamenca Duende y Pureza de Lleida i la Casa d'Andalusia de Balaguer; reggae africà, a càrrec del cantant Amdy Fall, i per a la quitxalla Contacontes del Món, a càrrec de Neus Caballé.

  També hi va haver l’exposició del Consell Comarcal d’Osona “Més que un Joc. Explosió itinerant sobre el valor afegit del fet de jugar”, per experimentar la socialització entre diferents cultures a través del joc.

  Amb la jornada van passejar-se per la plaça del Pou més d'un centenar de persones i es va fer visible la diversitat cultural de la ciutat. Va ser el marc idoni on es van conèixer les diferents entitats de col•lectius immigrants i entitats culturals que treballen dia a dia per afavorir la convivència.

  L’exposició “Més que un Joc. Exposició itinerant sobre el valor afegit del fet de jugar”, és una exposició realitzada pel Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Vic, amb fotografies de Sergi Càmara i text introductori de Miquel Àngel Essomba, que té per objectius mostrar com el joc és una eina de socialització de totes les cultures, classes socials i edats i els valors afegits que comporta el fet de jugar.

  L’exposició forma part dels materials de sensibilització que el Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona posa a disposició d’administracions i entitats per donar a conèixer el fet migratori en totes les seves vessants.

  Per més informació: https://www.ccosona.cat/index.php/ambits-d-actuacio-i-serveis/sensibilitzacio

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat