A- A A+
 • El Consell Comarcal informa als alcaldes i alcaldesses de l'inici de l'expedient del servei d'aigua en baixa

  20170615 191442

  El passat dijous, es va reunir en sessió extraordinària el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses d’Osona i, posteriorment, es va fer una sessió de treball amb la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.

  A l’ordre del dia del CAO hi havia la presentació de l’informe sobre l’inici de l’expedient per a l’establiment i determinació de la forma de gestió del servei d’abastament d’aigua potable en baixa. El conseller Jaume Colomer va presentar als alcaldes un projecte que ja figura en el Programa d’Actuació Comarcal, full de ruta de l’actual mandat.

  L’informe va ser presentat per obtenir el vistiplau dels alcaldes i alcaldesses, punt que ha de ser aprovat posteriorment per Ple. A partir d’aquesta aprovació es procedirà als treballs jurídics i tècnics per redactar el projecte, establir la forma de servei i redactar el corresponent reglament regulador.

  El Consell Comarcal d’Osona ja ha expressat en més d’una ocasió la seva voluntat de crear i prestar el servei d’abastament d’aigua potable en baixa tancant així el cercle de l’aigua. La intenció és fer-ho de forma mancomunada seguint el model d’altres serveis prestats per l’ens, amb la creació d’una empresa mixta amb majoria pública.

  En la seva primera visita al Consell Comarcal d’Osona, la consellera Meritxell Serret va signar al Llibre d’Honor de l’entitat, acompanyada de la resta d’autoritats, moment que recull la fotografia.

  La consellera Serret explica als alcaldes d'Osona la nova estratègia de gestió de purins i les novetats que presenta

  Agricultura hi destina enguany 1 milió, que se suma a les mesures ja previstes en el marc del Programa de Desenvolupament Rural

  •           Millores tècniques en la gestió de dejeccions ramaderes a les explotacions, en l’aplicació als sòls i en el control del moviment dels purins, les principals novetats de la nova estratègia

  •           Es reforça amb 16 tècnics la plantilla dedicada a l’actualització dels Plans de Gestió de les Dejeccions Ramaderes

  La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha assistit avui a la reunió del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses d’Osona on ha presentat la nova Estratègia de gestió de les dejeccions ramaderes i fertilització orgànica que impulsa el DARP “per fer front al repte de país que és recuperar la qualitat de les aigües dels nostres aqüífers”.

  La consellera ha insistit en el fet que les dejeccions deixin de ser considerades un “residu” per a passar a ser un “recurs”. Per aconseguir-ho, l’estratègia té tres grans línies d’actuació: la millora en la gestió de les dejeccions a nivell d’explotació (en origen); la innovació en les aplicacions als sòls i en el tractament de les dejeccions (sistemes de tractament), i el control i seguiment d'aquestes aplicacions (traçabilitat).

  "Aquesta millora de la gestió a les granges i en la fertilització passa per l'aplicació d'innovació i tecnologia", ha dit la consellera, que ha destacat, entre d'altres, la millora en l'alimentació dels animals, la implantació de sistemes de tractament de les dejeccions, l'aplicació de sistemes que afavoreixin una fertilització orgànica "d'excel.lència", l'aplicació de GPS a les cisternes de transport de purins o les analítiques de sols i aigües. "Es tracta", ha subratllat la consellera, "de fer un monitoratge per garantir que tenim un sector econòmicament i ambientalment sostenible, ara i de cara al futur"

  La consellera també ha explicat que, paral.lelament, s'ha creat un grup d’experts en sistemes de tractament de dejeccions ramaderes, que treballa per aportar alternatives en la gestió de les dejeccions ramaderes.

  "Hi estem treballant intensament", ha afirmat la consellera, que ha explicat que el Departament d'Agricultura destina aquest any 1milió d'euros a "acompanyar el sector perquè adopti i apliqui les mesures previstes que han de fer-nos avançar en aquesta estratègia". Aquest pressupost se suma a les mesures que ja estan contemplades al Programa de Desenvolupament Rural.

  En aquesta línia, també s'ha reforçat amb 16 tècnics la plantilla dedicada a la revisió i actualització dels Plans de Gestió de les Dejeccions Ramaderes.

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat