A- A A+
 • El Consell Comarcal d’Osona i VicDones – SIAD Osona presenten el Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBI Osona

  P1050019 b

  El d’Osona és el primer SAI d’àmbit comarcal i el segon de Catalunya.

  Avui, Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Biofòbia, el Consell Comarcal d’Osona i VicDones – SIAD Osona han presentat el Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBI Osona. L’acte ha comptat amb la presència de Montserrat Juvanteny, consellera delegada de Joventut, Cultura i Dona del Consell Comarcal; Mireia Mata, directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya; i Belén Herrero, Maria Villegas i Núria Muñoz, tècniques d’igualtat de VicDones – SIAD Osona.

  El SAI neix amb l’objectiu d’esdevenir un servei de referència, de convertir-se en un espai per donar visibilitat a aquest col•lectiu i de garantir els seus drets. Juvanteny ha explicat que “des del Consell Comarcal s’aposta per donar visibilitat i per crear polítiques locals d’igualtat pel col•lectiu LGTBI”. El resultat d’això és la creació del Servei d’Atenció Integral, que es posa a disposició d’aquelles persones que visquin, hagin viscut o estiguin en risc de viure una situació de discriminació per la seva condició sexual.

  Per la seva banda, la directora general d’Igualtat, Mireia Mata ha volgut remarcar que la comarca d’Osona és pionera en la implantació d’un Servei d’Atenció Integral. Mata ha recordat que l’any 2014 el Parlament de Catalunya va aprovar una llei de protecció del col•lectiu LGTBI, “si nosaltres respectem, que tothom s’estimi com vulgui” ha dit per deixar palès que tothom té dret a expressar-se lliurament. Finalment, la directora general ha posat en valor la col·laboració entre entitats i administracions, imprescindible per aconseguir resultats.

  Qualsevol persona pot contactar amb aquest servei, que s’ubicarà a les oficines del SIAD Osona i que s’organitza en tres nivells: informació i assessorament de recursos (com demanar la targeta sanitària d’acord amb la identitat de cada persona), en incidències que es produeixen quan no hi ha un tractament adequat (gestions resultatives a curt termini) i en possibles discriminacions que es produeixen en situacions intencionades que poden vulnerar els drets de les persones (acompanyament constant a la persona i atenció personalitzada i directa).

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat