A- A A+
 • Lliurat el premi al cartell guanyador per a la campanya del 25 de novembre

  20170504 lliurament premi cartell

  Nicolàs Quiroz guanya el concurs de cartells vinculat al Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones.

  El veredicte es va conèixer dijous 4 de maig al Casal Cultural i Recreatiu de Sant Pere de Torelló.

  Nicolàs Quiroz, de Vic, és el guanyador del sisè concurs de cartells vinculat al Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones. El concurs és organitzat des del Consell Comarcal d’Osona a través de l’Ajuntament de Vic (VicDones-SIAD Osona), l’Ajuntament de Manlleu (SIAD Manlleu), l’Ajuntament de Torelló i la Mancomunitat La Plana.

  El passat dijous es va dur a terme l’acte d’entrega del premi, en què hi van participar 26 cartells arribats de diferents municipis d’Osona i d’altres comarques. L’acte va ser conduït per l’actriu Pepa Lavilla que va teatralitzar emotivament la vivència d’una dona maltractada.

  El jurat estava format per Maria Godayol Ramos (presidenta de l’associació Som Dones de Taradell), Helga Masramon Fontserè (tècnica d’igualtat del SIAD de Manlleu), Maria Villegas Jiménez (tècnica d’igualtat de Torelló), Núria Muñoz Carreras i Belén Herrero Sánchez (tècniques d’igualtat de l’Oficina VicDones-SIAD Osona).

  A l’acte de lliurament hi havia el regidor de Sant Pere de Torelló, Joaquim Fité, i la consellera comarcal, Montserrat Juvanteny. El grup de cuina de Sant Pere de Torelló de l’Associació Dones a l’atur que no s’aturen es van fer càrrec del berenar. El jurat va explicar com havia estat el procediment per escollir el cartell guanyador. Per consens es van descartar els cartells que el missatge o el disseny no s’ajustava a les característiques demanades. D’aquesta primera volta, en van quedar nou dels quals van sortir els tres finalistes.

  Els tres finalistes són d’Helena Capdevila de Manlleu, Eulàlia Sistachs de Vic i Nicolàs Quiroz de Vic.

  El cartell guanyador ha estat el de Nicolàs Quiroz de Vic, que va explicar el procés que va seguir per a l’elaboració. Es va informar sobre la violència masclista dins l’àmbit de la parella i va pensar que “les filles i els fills també la pateixen i que una manera que tenen per expressar-ho és a través del joc”. És per això que va contactar amb una família perquè jugués seguint unes consignes, que no denotaven violència però que fotogràficament es representava.

  El cartell serà la imatge comarcal dels programes de la campanya del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, i els 26cartells s’aniran exposant a diferents municipis de la comarca al llarg del 2017. Durant la propera setmana es podrà visitar l’exposició a la biblioteca municipal de Sant Pere de Torelló.

   

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat