A- A A+
 • L'ICAEN presenta el Pla PIRVEC al Consell Comarcal d'Osona

  Pla PIRVEC b

  L'Institut Català de l'Energia (ICAEN) va presentar l'1 de març a Vic el Pla PlRVEC (Pla d’Infraestructures per la recàrrega del vehicle elèctric) i les subvencions 2017.

  A Catalunya el 0,7% dels vehicles matriculats són elèctrics mentre que a França és l’11% i a Noruega el percentatge és superior al 25%.

  Miquel Àngel Escobar, tècnic de l’ICAEN va fer una presentació de les principals línies i objectius d’aquest Pla de la Generalitat de Catalunya i seguidament va exposar els ajuts que ja estan publicats des del passat 22 de febrer.

  El PIRVEC és un Pla estratègic per al desplegament de la infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya (2016 – 2019) i és un dels eixos centrals de la transició energètica cap a un model d’energia neta basat en l’eficiència energètica i les energies renovables. Durant la presentació del Pla es va posar de manifest l’estat actual del vehicle elèctric al nostre país; a Catalunya el 0,7% del total de matriculacions són vehicles elèctrics mentre que Alemanya és el 4%, França l’11% i Noruega ja supera el 25%.

  El Pla pretén facilitar la cooperació entre els diversos agents públics i privats, i com a objectius principals en destaquen els següents punts:

  • 100 estacions de recàrrega ràpida a la xarxa viària
  • 400 estacions de recàrrega semiràpida en centres generadors de mobilitat i en
  • espais públics municipals
  • 25.000 punts de recàrrega vinculada als estacionaments habituals dels vehicles
  • Modificacions normatives i implantació d’un sistema interoperable entre els gestors de recàrrega

  Per tal de facilitar l’assoliment dels objectius del Pla, s’ha creat la Taula per al desplegament d’infraestructura de Recàrrega per als Vehicles Elèctrics (TIRVEC), que es constitueix com un espai de participació i consulta en l’àmbit de la infraestructura de recàrrega del vehicle elèctric, impulsada per l’Institut Català d’Energia, que n’assumeix també la secretaria tècnica.

  Per a complir tots aquest objectius aquest any 2017 s’ha publicat i convocat una línia d’ajuts destinats principalment a administracions local per la implantació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Els ajuts, d’un import total de 864.750 € tenen tres línies principals:

  • Estacions de recàrrega ràpida pensats principalment per situar en punts estratègics dins les vies de comunicació del país i en municipis grans, i que requereixen una potència de 50kW. Les subvencions cobreixen el 100% del cost de la instal·lació fins un màxim de 40.000 €.
  • Estació de recàrrega semiràpida que poden ser de corrent continu o altern, i que estan pensades per zones amb pàrquings vinculats a centres comercials o punts turístics. Aquests requereixen una      potència entre 7,5 i 20kW. Les subvencions també podran arribar a cobrir el 100% del cost de la instal·lació fins un màxim de 15.000 €.
  • Punt de recàrrega normal. Pensat per ubicar en pàrquings de vivendes plurifamiliars i les subvencions poden cobrir un màxim del 75% o fins a 1.000 €.

  Tots els detalls del Pla i de les subvencions es poden trobar al web de l’ICAEN http://icaen.gencat.cat/

  En la jornada hi van assistir representants de 12 municipis de la comarca d’Osona per demanar informació i veure les possibilitats dels seus ens.

   

   

   

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat