• A- A A+

  Un centenar d’alumnes d’Osona participen a la Cloenda dels Cursos d’Acollida del Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona i el Centre de Normalització Lingüística d’Osona del Curs 2023/2024

  Fotos_grup_3.JPG

  El divendres 14 de juny a la tarda va tenir lloc a la Sala Coll i Bardolet de l’Edifici del Sucre la Cloenda dels Cursos d’Acollida 2023/2024 del Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona.

  El conseller del Servei d’Acollida i Integració i Llengua del Consell Comarcal d’Osona, Txevi Rovira va donar la benvinguda remarcant que “És un goig rebre avui un centenar d’alumnes de Cursos d’Acollides de diferents municipis d’Osona al Consell Comarcal. El català és la llengua comuna de Catalunya i d’Osona, i per aquest motiu l’Administració destina recursos per ensenyar-la a totes les persones que viuen a Catalunya. Avui us reconeixerem la feina feta amb el lliurament de diplomes i també posarem deures a la ciutadania amb la pancarta Vull viure amb català. M’hi ajudes? perquè és feina de tothom fer que pugueu seguir practicant-la i aprenent-la.”

  Posteriorment Mireia Rosés, responsable tècnica del Servei d’Acollida i Integració d’Osona va explicar que en compliment de la Llei 10/2010 d’acollida de les persones immigrades, des del Consell Comarcal s’havia optat pel format de Cursos d’Acollida per tal de que l’alumnat pogués optar a l’acabar al Certificat d’Acollida de la Generalitat, i per tant els Cursos comptaven amb quatre mòduls:

  • el Mòdul de Català Inicial (45 h) i el Mòdul de Bàsic 1 (45 hores) a càrrec del Centre de Normalització Lingüística d’Osona (CNLO),
  • el Mòdul B de Coneixements Laborals Bàsics (15 h o examen) a càrrec del SOC,
  • i del Mòdul C de Coneixement de la Societat Catalana (18h) a càrrec del propi Consell Comarcal, enguany en col·laboració amb el Centre formatiu Traça.

  I tot seguit va explicar els resultats en xifres dels Cursos d’Acollida 2023/2024 del Consell Comarcal d’Osona:

  • S’han portat a terme 31 Mòduls formatius a 9 municipis d’Osona (Calldetenes, Centelles, l’Esquirol, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Quirze de Besora, Sant Pere de Torelló i Voltreganès,).
  • L’alumnat ha estat de 31 nacionalitats diferents, principalment de Marroc (25%), Colòmbia (18%), Hondures, Perú i Ghana amb un 8% cadascun, Ucraïna (5%) i la resta amb un percentatge inferior.
  • S’han emès 269 certificats: 126 de Català, 55 de Mòdul C, 62 de Mòdul B i s’han pogut tramitar 26 Certificats d’Acollida.

  Txevi_i_Assumpta.jpg

  Seguidament, Assumpta Grabulosa, directora del Centre de Normalització Lingüística d’Osona va destacar que aprendre una nova llengua sempre suma i va agrair l’esforç de tot l’alumnat que ha realitzat els Mòduls formatius.

  Després dels parlaments, es va poder veure un Vídeo resum amb la tasca i les activitats fetes en el marc dels Cursos d’Acollida que va agradar molt al públic assistent.

  I tot seguit va tenir lloc el lliurament de diplomes a l’alumnat dels Cursos d’Acollida a càrrec de Txevi Rovira, Assumpta Grabulosa, representants dels municipis (Miquel Riera, Alcalde de Calldetenes, Quim Fité, regidor de Sant Pere de Torelló i Neus Verdaguer, regidora de Centelles) i els formadors.

  I seguidament alumnat i organitzadors es van fer una foto de grup amb la pancarta Vull viure en català. M’hi ajudes? una campanya impulsada des del Servei d’Acollida i Integració amb el suport del CNLO que té per objectiu promoure que els ciutadans d’Osona es dirigeixin a les persones migrades d’Osona en català.

  Un acte on hi van participar un centenar d’alumnes; un acte molt emotiu, d’alegria, de cloenda de cursos, de reconeixement de la feina feta i d’agraïment, però també d’interpel·lar a la ciutadania per tal de que la puguin seguir aprenent, a través del Campanya lingüística.

  Per finalitzar l’Acte els assistents van poder compartir un refrigeri a càrrec del projecte Dinem plegades del Casal Claret de Vic.

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat