• A- A A+

  Museus per l'educació i la investigació

  En motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus, que se celebra sota el lema "Museus per l'educació i la investigació", la comarca d’Osona amb el lideratge del Consell de Museu d’Osona coordinat pel Consell Comarcal d’Osona

   

  Dia Internacional dels museus 2024En motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus, que se celebra sota el lema "Museus per l'educació i la investigació", la comarca d’Osona amb el lideratge del Consell de Museu d’Osona coordinat pel Consell Comarcal d’Osona acull amb entusiasme a tota la comunitat per participar en una setmana plena d'activitats culturals i jornades de portes obertes que duraran del 11 al 19 de maig.

  La roda de premsa inaugural ha tingut lloc avui al MEV, Museu d’art Medieval de Vic amb la benvinguda de l'Oriol Picas, Director del MEV, qui ha donat pas a Albert Prado, Conseller de Cultura del Consell Comarcal d'Osona. Prado ha destacat la importància dels museus i de la seva dinamització per la comarca i ha al·logiat nous projectes com la remodelació del MEV que reforçara el seu compromís amb la cultura local.

  Aquest any, 12 museus i espais culturals de la comarca d'Osona s'uneixen a la celebració del Dia Internacional dels Museus. Entre ells es troben el Màgic Món del Tren, Espai Perot Rocaguinarda, Fundació Miquel Martí i Pol, Museu Arqueològic de l'Esquerda, Centre d'Interpretació el Camp de les Lloses, Museu del Ter, Museu de l'Art de la Pell de Vic, Museu de la Torneria de Torelló, Museu del Coure, Casa Museu Verdaguer i el Monestir de Sant Pere de Casserres.

  Una de les iniciatives més destacables d'aquesta celebració és "Les Joies dels Museus", en la qual cada museu ha triat una peça especial de les seves col·leccions per destacar-la i organitzar activitats al voltant d'ella.

  El representants dels diferents museus han explicat la joia destacada de cada un dels seus espais en aquesta edició, així com les activitats a les quals podrem durant aquests dies.

  ·         MONESTIR DE SANT PERE DE CASSERRES

  L'Ocell

  ·         Màgic Món del Tren

  El Tren de Lluís II de Baviera conegut com el "Versalles sobre Rodes" del "Rei Boig"

  ·         Espai Perot Rocaguinarda

  El pedrenyal

  ·         Fundació Miquel Martí i Pol

  Litografia «Ara és demà» d'Antoni Tàpies, (Setmana Popular Miquel Martí i Pol, 1978)

  ·         Museu Arqueològic de l'Esquerda

  Tallant de ferrer

  ·         Centre d'Interpretació el Camp de les Lloses

  Miniatura d'instrument musical

  ·         Museu del Ter

  Mostra de cables conductors elèctrics Roqué. Dècada dels anys 40

  ·         Museu de l'Art de la Pell de Vic

  Arquimesa de “la Jerusalem alliberada”.

  ·         MUSEU DE LA TORNERIA DE TORELLÓ

  ENCENEDOR MENHIR D'ANDRÉ RICARD

  ·         MUSEU DEL COURE

  Màquina d'electricitat estàtica de Ramsden

  ·         MEV Museu d'Art Medieval de Vic

  Retaule de la Mare de Déu i Santa Caterina

  ·         Casa Museu Verdaguer

  El rosari original de Jacint Verdaguer

  Les activitats programades inclouen una àmplia varietat d'opcions per a tots els públics, com ara visites guiades, jornades de portes obertes, tallers d'artesania, espectacles teatralitzats i presentacions especials.

  Aquest dissabte 11 de maig, per exemple, es va organitzar una ruta literària dedicada a Miquel Martí i Pol, mentre que dimecres 15 de maig, el Centre d'interpretació Perot Rocaguinarda d'Olost va oferir una jornada de portes obertes amb una visita guiada a la vida del bandoler local.

  La celebració culminarà amb una gran varietat d'activitats el cap de setmana del 18 i 19 de maig, incloent-hi visites teatralitzades, exposicions especials, presentacions de llibres i altres esdeveniments culturals.

  Oriol Picas, director del MEV, va cloure la roda de premsa amb la presentació de la nova recepció, programada per inaugurar-se durant el Dia Internacional dels Museus. Va descriure la seva funcionalitat no només com a punt d'entrada al museu, sinó com un element dissenyat per fomentar les visites i establir vincles amb la ciutat. Amb un bar i una llibreria, aquest nou espai aspira a convertir-se en un centre cultural dinàmic, oferint una gamma d'activitats per a tots els públics. Picas va expressar la seva expectativa que aquesta iniciativa no només millori l'experiència dels visitants, sinó que també consolidi el MEV com un punt de referència cultural a Vic i als seus voltants.

  Us convidem a participar en aquesta setmana plena de cultura i aprenentatge, i a descobrir les meravelles del patrimoni cultural de la comarca d'Osona.

  Per a més informació sobre les activitats programades i els horaris, si us plau, visiteu els llocs web dels respectius museus participants.

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat