• A- A A+

  Més de 3.000 persones assisteixen a la desena edició de Càpsula

  Retall fotos mida web CCO 14

  Dimecres i dijous 24 i 25 de gener s’ha celebrat Càpsula, les jornades d’orientació acadèmica i professional adreçades al jovent, organitzades anualment de forma conjunta per l'àrea de Joventut del Consell Comarcal d’Osona i els Serveis de Joventut de la comarca.

  El Recinte Firal del Sucre de Vic ha acollit durant els matins dels dos dies a 2.700 joves de 4rt ESO, cicles formatius i alumnat d’altres centres formatius postobligatoris, provinents dels diferents centres educatius de la comarca. Enguany ha estat el primer en què les universitats han participat en les jornades, incloent-hi així al jovent que cursa cicles formatius i batxillerat, i ampliant d’aquesta manera l’oferta formativa postobligatòria.

  A la tarda del dijous, unes 450 persones van poder participar en les xerrades sobre els Itineraris educatius després de l'ESO i les beques a què es poden optar.

  Les persones que han assistit han trobat la diversa oferta educativa postobligatòria que té la comarca, organitzada en més de 30 estands, distribuïda en formació professional, batxillerat, universitat i altra oferta formativa. Als estands s’ha ofert exhibicions i explicacions per l’alumnat, el professorat i les famílies.

  A més, s’han proposat activitats destinades a l'autoconeixement, la presa de decisions i el benestar emocional. La participació en aquestes ha resultat engrescadora, establint-se com un eix vertebrador de les jornades.

  Les temàtiques de les xerrades realitzades durant el matí han estat, d’una banda, adreçades a reflexionar sobre la importància de la presa de decisions en els itineraris personals, mirant de descobrir les claus per poder escollir amb seguretat. Tanmateix, s’ha abordat l’àmbit de la Mobilitat internacional per tal de donar a conèixer les alternatives existents.

  Les jornades són un espai de trobada on l’alumnat adquireix diferents eines perquè puguin decidir els seus futurs estudis i el ventall de tot allò que es pot cursar a Osona.

  A partir d’ara, hi haurà diferents accions repartides per la comarca i permanentment la Pàgina web de Càpsula que segueix en funcionament i actualitzada, per tal que esdevingui una eina clau per l'orientació acadèmica a la comarca durant tot l'any.

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat