• A- A A+

  Constitució del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses d'Osona - Mandat 2023-2027

  Retall fotos mida web CCO 13

  Ahir dimecres, 17 de gener de 2024, es va constituir, en sessió extraordinària, el Consell General del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses de la Comarca d'Osona del mandat 2023-2027.

  Mercè Cabanes, alcaldessa de Taradell assumeix la presidència; Gerard Sancho, president del Consell Comarcal d’Osona i alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà, la vicepresidència primera; Núria Roca, batllessa de Sant Martí de Centelles, la vicepresidència segona; Verònica Ruiz, alcaldessa de l’Ajuntament de Masies de Voltregà, la vicepresidència tercera i David Solà, batlle de Sant Quirze de Besora, la vicepresidència quarta. 

  En l'acte institucional, representants tècniques d’Osona Acció Social, van presentar l'Informe sobre el Pla Comarcal de prevenció de consum de drogues i ús abusiu de pantalles a Osona per al període 2023-2027.

  Seguidament, a la sessió informativa, es van exposar diversos temes que afecten i preocupen a la majoria de consistoris de la comarca.

  Un d'ells és la seguretat, per això va tenir lloc la presentació del nou cap de l'Àrea Bàsica Policial d'Osona, Josep Pericas, acompanyat del seu predecessor, Joan Salamaña, qui va estar al capdavant de la comissaria de Vic fins al passat mes d'octubre i va aprofitar per acomiadar-se dels batlles i batllesses presents.

  A continuació, els responsables polítics i tècnics del Servei d'Assistència Local del Consell Comarcal d’Osona, van fer una exposició informativa del departament i la voluntat de servei que tenen per aquesta legislatura.

  Ester Coma, consellera comarcal del Cicle dels Residus i Qualitat de l'aire, va explicar l'estratègia prevista per la comarca d'Osona, pel que fa a la qualitat de l'aire. Coma, manifesta que la voluntat política és oferir a la ciutadania "poder respirar aire net". Hi ha diverses accions previstes per aquesta legislatura, com tornar a constituir la Taula supramunicipal per la qualitat ambiental de la Plana de Vic,  i en paral·lel, actualitzar el Pla d'Acció per a la millora de la qualitat de l'aire a la comarca d'Osona. 

  Per acabar, el conseller delegat de l'Agència Local de l'Energia, Protecció Civil, Seguretat i Policia Local, Albert Marcé, va presentar la Comissió consultiva d'accés motoritzat al medi natural d'Osona. Una idea que neix de la massificació que pateixen certes zones de la comarca i que pretén treballar per evitar l'ús no correcte del medi natural.

  En el transcurs de sessió, es va felicitar públicament a l'alcalde de Centelles, Josep Paré, per la seva presa de possessió del càrrec de diputat del PSC al Congrés, el passat 10 de gener.

   

  Recupera la sessió sencera aquí.

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat