• A- A A+

  Onzena edició de la Nit del Turisme d'Osona

  Retall fotos mida web CCO 5

  Representants polítics i tècnics del Consell Comarcal d’Osona i de pràcticament tots els ajuntaments de la comarca i agents del sector privat van omplir el Pavelló de l’Esquirol, vestit de gala en l’onzena edició de la Nit del Turisme d’Osona.

  L’alcalde de l’Esquirol, Àlex Montanyà va donar la benvinguda agraint la celebració d’aquest acte a l’Esquirol i aplaudint que s’hagi consolidat per tercer any consecutiu la Nit del Turisme de forma descentralitzada i itinerant per tota la comarca.

  Seguidament el President d’Osona Turisme i Conseller de Turisme del Consell Comarcal d’Osona, Albert Prado va arrencar l’acte fent balanç de l’any. Durant la gala, es van presentar les principals actuacions desenvolupades i previstes per tal seguir dinamitzant, gestionant i promocionant la comarca d’Osona com una destinació turística autèntica i de qualitat.

  Una de les novetats de la gala va ser el Premi Nit del Turisme, un homenatge a aquella empresa o entitat que durant l’any hagi destacat en algun projecte digne de reconeixement especial. Albert Prado va fer entrega del trofeu a l’ajuntament de Rupit, reconegut a nivell mundial aquest 2023 amb el guardó Best Tourism Village of The World de la OMT, com un bon exemple de destinació rural que incorpora el turisme com a motor de desenvolupament i noves oportunitats d'ocupació i ingressos, alhora que preserva i promou els valors i els productes comunitaris. Van recollir el premi la regidora Lourdes Marsal i la tècnica de turisme de l’Ajuntament Anna Costa que va realitzar una presentació de l’estratègia turística que es desenvolupa al municipi.

  A banda de presentar els projectes més rellevants, durant la gala es van fer entrega de les acreditacions del curs de Bon Coneixedor d’Osona, dels distintius de qualitat turística Biosphere i del programa Punts Informació Turística (PIT).

  En els parlaments, la Diputada de Turisme de Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, a través d’un vídeo, va fer repàs de les principals dades turístiques remarcant l’augment de pernoctacions a la comarca, així com posant en valor la feina feta, de manera coordinada i compromesa amb el territori. Seguidament la Directora Serveis Territorials, de la Generalitat de Catalunya, Maria Teresa Clotet va realçar la importància de treballar de forma sostenible i responsable en el turisme per tal de fer front a les dificultats vinculades al canvi climàtic. Va tancar l’acte el Coordinador de Promoció Territorial del Consell Comarcal d’Osona, Arnau Basco encoratjant a tot el sector per la feina feta i felicitant a tot l’equip d’Osona Turisme per la bona gestió i promoció de la comarca com a destinació turística.

  L'actriu Anna Busanya i l’humorista i còmic Galdric van amenitzar l’acte en diverses ocasions fent sàtira dels diferents turistes que visiten la comarca. Jordi Coromines, dels restaurants Horta i Thymus i membre d’Osona Cuina, va oferir un piscolabis amb productes del Collsacabra i del Fet a Osona Aliments Excel·lents. Els assistents també van poder participar en algunes activitats relacionades amb els 17 ODS (Objectius del Desenvolupament Sostenible) i al final de la nit es va sortejar una panera de productes de la CAC (Cabrerès Associació de Comerciants).

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat