• A- A A+

  La Diputació de Barcelona homenatja vuit dones d’Osona i el Lluçanès per la Xarxa de Productes de la Terra

  Retall fotos mida web CCO 3

  Les distincions, lliurades en el marc del Fòrum Gastronòmic de Barcelona, reconeixen el seu talent, esforç i compromís en la conservació del patrimoni agroalimentari local.

  La Diputació de Barcelona va homenatjar, el passat 7 de novembre, a 57 dones vinculades a la Xarxa de Productes de la Terra; vuit d’elles d‘Osona i el Lluçanès. Va ser la diputada de Turisme, Abigail Garrido, l’encarregada de fer l’entrega dels diplomes en l’acte anomenat ‘On són les dones? Esforç i Compromís’

  Totes les guardonades; productores i empresàries, estan vinculades amb algun dels 55 productes singulars del territori, varietats que tenen característiques pròpies i excepcionals arrelades a la comarca. 

  Xarxa de productes de la Terra

  La Xarxa de Productes de la Terra, impulsada per la Diputació, agrupa més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris d’alta qualitat de la demarcació de Barcelona. La voluntat és enfortir el teixit empresarial, per tal d’aconseguir més competitivitat, sostenibilitat i un territori més atractiu.

  Les guardonades d’Osona

  • Conxita Morell, de Pastisseria Bruguer (Vic): Des de l’any 1999 elaboren el pa de pessic de Vic.
  • Anna Codina, de Carnisseria Codina (Taradell): Des de 1989 elaboren tota mena d’embotits curats, seguint sempre les receptes tradicionals de la terra.
  • Gemma Prat, de Fussimanya (Tavèrnoles): Al seu obrador innoven per ampliar el seu catàleg de productes i estar al dia de què demana el mercat, tant a escala de format com de producte.
  • Eva Carmona, d’El Circell (Gurb): Projecte d’agricultura ecològica que neix del somni d’una jove parella per poder viure de la terra. Entre els productes que conreen hi ha la ceba vigatana.
  • Emi Codinachs, del Banc de llavors Roda de Ter (Roda de Ter): Un grup de persones ha anat treballant recollint donacions de llavors, cultivant-les per crear un planter d’estiu de varietats locals.

  Les guardonades del Lluçanès

  • Imma Costa, de Mas Terricabras (Oristà): Explotació familiar dedicada al cultiu de cereals i farratges pel bestiar. Han recuperat diferents varietats locals de cultiu com el cigró d’Oristà i el blat forment.
  • Carme Salada, de Can Salada (Santa Eulàlia de Puig-Oriol): Carnisseria que elabora de forma tradicional una gran varietat d’embotits, entre ells la somalla.
  • Maria Rosa Soler, d’El Taulell del Soler (Prats de Lluçanès): Són productors i elaboradors. Venen carn i embotits, entre ells la somalla, d’elaboració pròpia procedent de la seva explotació.

  Consulta el llistat complet amb informació de les 57 dones premiades

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat