• A- A A+

  Un centenar de persones nouvingudes participen en cursos per aprendre la llengua i la cultura d’acollida

  curs acollida sant quirze besora 2023 web

  Els nous cursos impulsats pel Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona i el Consorci per a la Normalització Lingüística comptaran amb 94 alumnes de 20 nacionalitats. El creixement migratori ha augmentat la demanda de formació per part dels municipis i també el nombre d’inscrits.

  El Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona i el Consorci per a la Normalització Lingüística d’Osona han posat en marxa nous cursos d’acollida per a persones nouvingudes a Centelles, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Pere de Torelló, Sant Quirze de Besora i al Voltreganès.

  La inscripció als cursos ha estat un èxit: hi participen un total de 94 persones migrades procedents de Colòmbia, Hondures, Cuba, Veneçuela, Paraguai, Marroc, Mali, Gàmbia, Ghana, Brasil, Ucraïna, Mèxic, Perú, Romania, Ruanda, Senegal, Geòrgia, Rússia, El Salvador i Nigèria. Totes elles han arribat recentment a Osona o el Lluçanès, estan alfabetitzades i tenen estudis secundaris o superiors.

  Els cursos es duran a terme de setembre a maig de l’any vinent i tenen una durada de 108 hores, repartides en quatre mòduls: català inicial, competències lingüístiques bàsiques en llengua catalana, coneixements laborals (en col·laboració amb el SOC) i coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic.

  Integrar-se i guanyar autonomia

  L’adquisició d’aquests coneixements facilita a les persones nouvingudes integrar-se en la societat catalana i potencia la seva autonomia. A més, el fet de poder-los acreditar els permetrà obtenir el ‘certificat de primera acollida’, valorable per a determinats tràmits relacionats amb l’obtenció i renovació de permisos de residència. Els cursos també són un espai socialitzador i de suport comunitari fonamental en el moment de l’arribada de les persones al municipi.

  Fins al dia 5 d’octubre encara es poden realitzar les últimes inscripcions:

  Des del 2018 torna a haver-hi un creixement migratori significatiu al nostre territori, com reflecteix l’últim Informe estadístic - Osona i les Migracions 2022. Un fet que, de retruc, ha incrementat la demanda de cursos d’acollida per part dels municipis.

  Els cursos compten amb el suport dels ajuntaments respectius, de la Diputació de Barcelona i de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya.

  Català oral per a persones amb dificultat de lectoescriptura

  Del 6 d’octubre al 20 de desembre, el Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona, conjuntament amb el Centre formatiu Traça, també impartirà un curs de català oral a Roda de Ter. En aquest cas, dirigit a persones estrangeres, la majoria dones i no necessàriament nouvingudes, amb dificultats de lectoescriptura. Hi participaran 15 alumnes de Marroc, Gàmbia i Senegal.

  A la fotografia que acompanya aquest text: presentació del curs d’acollida de Sant Quirze de Besora amb el conseller delegat d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona (CCO), Txevi Rovira, la responsable tècnica del Servei d’Acollida i Integració del CCO, Mireia Rosés, i la regidora d’Interculturalitat de l’Ajuntament de Sant Quirze de Besora, Cristina Oteisa.

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat