• A- A A+

  Infants sahrauís arriben a Osona per viure-hi unes 'Vacances en pau'

  20230731 OrganigramaCCO

  El programa Vacances en Pau, organitzat per Cooperació Osona amb el Sàhara, compta amb el suport del Consell Comarcal i sis municipis de la comarca (Centelles, Espinelves, Sant Bartomeu del Grau, Sant Martí de Centelles, Tona, i Vic)

  El president accidental del Consell Comarcal d’Osona, Marçal Ortuño Jolis, i el conseller delegat de Cooperació, Txevi Rovira Montells, han rebut aquesta tarda els infants que estaran acollits per sis famílies de la comarca al llarg del mes d’agost. Una proposta que s’emmarca en el programa Vacances en pau que organitza l’entitat Cooperació Osona amb el Sàhara (COOOS). 

  Marçal Ortuno Jolis ha subratllat la voluntat de l’ens comarcal de donar a conèixer el conflicte sahrauí a la comarca. En aquest sentit, el Consell Comarcal i els ajuntaments participants al programa fan d’altaveu perquè a través dels infants acollits es pugui conèixer la situació actual als camps de refugiats del Sàhara Occidental. 

  En la mateixa línia, Txevi Rovira Montells ha remarcat que des del Consell se segueix donant suport econòmic, tècnic i logístic a les entitats de cooperació de la comarca per ampliar la xarxa i afavorir la difusió dels projectes treballats.

  Per altra banda, Marc Codina Puigdevall, president del COOOS, i Sandra Carrera Bonet i Núria Garriga Señé, coordinadores pedagògiques del COOOS, han desgranat els objectius de l’entitat i del programa Vacances en pau, un exemple de solidaritat i un clam per la pau, contra la injustícia, la violació dels drets humans i la guerra.

  Els infants acollits han rebut una bossa del Servei d’Acollida i Integració amb un llibre de contes d’arreu del món, una cinta pel coll del joc en línia Osmón, creat conjuntament  pel Servei de Cooperació del Consell i diverses Organitzacions No Governamentals (ONG) d’Osona, i un val per visitar el Monestir de Sant Pere de Casserres per a les famílies acollidores i nens i nenes acollits.

  L’acte ha comptat amb l’assistència de representants polítics dels sis municipis acollidors: Neus Verdaguer Paré, regidora de Cooperació i Solidaritat, i Roser Castro Baena, regidora de Benestar Social de Centelles; Joan Montserrat Ramos, alcalde d’Espinelves; Francesc Xavier Puig Fernández, alcalde de Sant Bartomeu del Grau; Josep Llobera Llimargas, alcalde accidental de Sant Martí de Centelles; Lluís Ges Parés, alcalde de Tona, i Judit Sardà Cabero, regidora de Cooperació i Solidaritat; i Xavier Farrés Fabré, 3r tinent d’alcalde de Vic i regidor de Ciutadania.

   

  Vacances en pau a sis municipis d’Osona 

  El projecte d’acolliment temporal Vacances en Pau permet que famílies catalanes acullin nens i nenes sahrauís durant l’estiu per afavorir la convivència i el coneixement d’una realitat diferent a la viscuda als campaments de refugiats, on el poble sahrauí viu exiliat des de l’any 1975.

  Malauradament, les condicions de vida al Sàhara són extremes amb temperatures superiors als 50 graus a l’estiu i molt baixes durant les nits d’hivern, amb manca d’aigua corrent i llum elèctrica, i manca d’alimentació, medicaments, i vestit, entre altres. Un dels sectors més afectats són els infants que en la major part d’ocasions no tenen cobertes les necessitats més bàsiques per al seu creixement i desenvolupament personal. 

  Vacances en pau permet visualitzar i donar a conèixer la situació, en la qual, fa més de 40 anys que viu el poble sahrauí, però també perquè durant l’estiu els infants sahrauís poden gaudir d’uns dies amb una família catalana que els ofereix una estança agradable per conèixer i aprofundir en nous costums, llengües, i gaudir d’una alimentació equilibrada i assistència mèdica.

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat