• A- A A+

  La ubicació dels parcs solars, a debat

  parc solar web

  Fins el dia 4 de juny, la ciutadania pot participar a través d’una consulta pública per opinar sobre els criteris que han de regir la ubicació dels parcs solars a Osona. Durant tot el mes de juny, també poder fer arribar les seves aportacions les administracions, entitats i empreses.

  El Museu del Ter de Manlleu ha acollit aquest mes de maig una sessió de treball sobre el Pla Territorial Sectorial per al Desplegament de les Energies Renovables (PLATER). És l’instrument que està desenvolupant l’Institut Català de l’Energia per definir on s’ubicaran les instal·lacions d’energia renovable el 2050, l’any objectiu per assolir la neutralitat climàtica.

  En la sessió, organitzada per l’Agència Local de l’Energia d’Osona i l’Oficina de Transició Energètica Comarcal es va presentar el marc genèric del model energètic actual i la necessitat de democratitzar-lo; la Prospectiva Energètica de Catalunya 2050, que marca el full de ruta per assolir la Transició Energètica; i els treballs iniciats en el marc del PLATER.

  A partir d’una Avaluació Ambiental Estratègica, el PLATER zonificarà el territori català en funció de l’impacte que tindria la instal·lació d’energies renovables. Els projectes que s’ubiquin en zones on l’impacte sigui negligible gaudiran d’exempció d’avaluació ambiental i tràmits administratius simplificats. Així mateix s’establiran quotes comarcals d’implantació d’energies renovables i mecanismes de compensació entre aquells territoris amb més capacitat de producció d’energia (en general zones rurals) i aquells amb menys terrenys disponibles i consums més elevats (zones urbanes).

  Actualment, hi ha obert un procés participatiu per definir quins criteris han de regir l’Avaluació Ambiental Estratègica. La ciutadania està cridada a participar-hi fins al 4 de juny a través d’una Consulta pública prèvia, mentre que administracions, entitats i empreses poden fer arribar les seves aportacions fins al 30 de juny al Portal de participació en l’avaluació ambiental de plans i programes.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat