• A- A A+

  Presentem un nou itinerari ambiental per a públic familiar a Casserres

  foto sala plens

  El proper dissabte 13 de maig del 2023 a les 16:30h es presenta el nou itinerari ambiental ”SORTIDA PER FAMÍLIES: BÈSTIES, BESTIOLES I FLORS A SANT PERE DE CASSERRES”, una ruta guiada gratuïta enfocada a públic familiar i infantil. Una proposta participativa en base a la història de Sant Pere de Casserres i les característiques ambientals del lloc, que anima a descobrir els diferents elements del recorregut, a través de llegendes, preguntes, enigmes i jocs que ens permetran conèixer bones pràctiques en l’entorn natural, el medi físic, la geologia, les plantes aromàtiques i remeieres, els vertebrats, els invertebrats i les aus.

  És una activitat organitzada per Osona Turisme / Consell Comarcal d’Osona amb el suport de BBVA i Fundació Antiga Caixa Manlleu. L’itinerari ambiental pels entorns del Monestir de Sant Pere de Casserres, situat a les Masies de Roda (Osona), és una proposta enfocada a públic familiar i infantil amb la voluntat de posar en valor el patrimoni natural que envolta el Monestir, així com donar a conèixer la vinculació entre la vida al monestir i el seu entorn natural. 

  Donada la ubicació, el perfil de destinataris i la baixa connectivitat del lloc es proposa un itinerari amb 6 parades. En cadascuna de les parades s’inclouen: Explicacions senzilles en to amè i llenguatge planer de la temàtica en concret acompanyada d’alguna il·lustració, enigmes que es proposa explicar una curiositat interessant i plantejar una pregunta i jocs senzill vinculat als continguts de la parada. En l’itinerari es tracten temàtiques concretes del patrimoni natural: bones pràctiques ambientals, aigua, vegetació, fauna, aus rapinyaires, aromàtiques i insectes. 

  Des de l’any 1998, el Consell Comarcal d’Osona (CCO), propietari del Monestir de Sant Pere de Casserres, va habilitar les instal·lacions destinades a la visita al públic, firmant un conveni amb la Caixa d’Estalvis Comarcal Manlleu i la seva Fundació (FACM) per la dinamització del monestir. L’entitat BBVA va ser la continuadora de l’activitat financera de Caixa d’Estalvis Comarcal de Manlleu i en l’àmbit sòcio-cultural va mantenir la col·laboració i des del 2015, el BBVA, la FACM i el CCO promouen diferents propostes conjuntes entre les quals l’exposició temporal “Una mirada al passat per a un futur més sostenible”, la gimcana “Un viatge apassionant” i l’actual itinerari ambiental.    

   

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat