• A- A A+

  El CCO aprova una moció per reclamar un millor finançament

  Ple comarcal 4

  Conscients del dèficit financer estructural dels Consells Comarcals, l’equip de govern comarcal presenta una moció per reclamar a la Generalitat que busqui una solució per garantir la continuïtat dels serveis que presta l’ens supramunicipal

  El Ple Comarcal va aprovar aquest dimecres per unanimitat una moció que demana al Govern de la Generalitat la necessitat de donar una solució estructural a la greu situació de finançament dels Consells Comarcals. Tal com va explicar el president Joan Carles Rodríguez, “es tracta d’una reivindicació transcendent que ja s’ha posat sobre la taula varies vegades al llarg d’aquest mandat. Els consells comarcals som l’administració amb més precarietat, perquè no podem garantir la consolidació i la continuïtat dels serveis que prestem mitjançant un adequat finançament”.

  La moció, impulsada pel Fòrum Comarcal de l’ACM, insta a la Generalitat a revisar el finançament i el marc jurídic dels serveis que de forma delegada es presten des dels Consells. En especial, es demana vetllar perquè els serveis puguin tenir continuïtat, es puguin consolidar i cobreixin també les despeses indirectes que comporta la seva prestació. Tot i que la moció estava presentada per l’equip de govern, des del PSC van demanar també fer-la constar com a pròpia.

  El Ple designa el president de la Fundació Albir

  L’actual alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, serà el president de la Fundació Albir. Així ho va aprovar aquest dimecres el Ple del Consell Comarcal,  l’òrgan encarregat de proposar aquesta figura. Així mateix, també es va aprovar designar Joan Carles Rodríguez per ocupar el càrrec de patró de la Fundació Albir. La seu de la Fundació és a Manlleu, compta amb instal·lacions a Vic, i és una eina de comarca amb la qual hi col·laboren tots els consistoris.

  El Molí Xic del Sors de Seva i el Teatre centre de Sant Quirze de Besora són declarats Bé Cultural d’Interès Local

  En l’àmbit de la Cultura, el Ple va aprovar la declaració de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) de dos espais patrimonials de la comarca. D’una banda, el Molí Xic dels Sors de Seva, que representa “un testimoni històric de l’aprofitament de l’aigua per a l’obtenció de blat”, tal com va explicar la consellera comarcal de Cultura, Núria Arau. De l’altra, també es va declarar com a BCIL l’edifici Teatre Centre de Sant Quirze de Besora, “un immoble de l’any 1905 vist com un emblema i un lloc de referència per aquest municipi del Bisaura”, posava en valor Arau. Tots els grups van votar per unanimitat a favor d’aquests dos punts.

  Presa de possessió del conseller Gil Codina Alejandre

  El segon tinent d’alcalde i regidor de Comerç, Competitivitat i Treball de les Masies de Voltregà, Gil Codina Alejandre, va prendre possessió com a conseller comarcal de Junts per Catalunya, en substitució de Joan Moreno. El president del CCO li va donar la benvinguda i li va entregar la insígnia de la institució.

  Plans d’usos del Pantà de Sau i del monestir de Sant Pere de Casserres

  Un dels punts de la sessió plenària va consistir en l’aprovació del Pla d’usos del Pantà de Sau. Aquesta eina que regula les activitats i les actuacions a l’entorn de l’embassament és el primer pla de la història del pantà i el segon pla d’usos que es fa en un pantà a Catalunya. Segons el vicepresident tercer del CCO, Àlex Montanyà, “és una eina que dignifica el patrimoni i té en compte els espais vulnerables i protegits”. El proper pas serà ara definir l’ens gestor del pla.  

  El Pla d’Usos del Monestir de Sant Pere de Casserres està cada vegada més a prop de ser una realitat. Tots els grups polítics van aprovar per unanimitat el compromís d’execució del projecte de Pla d’Usos i dinamització del monestir, una eina que busca un major reconeixement del monument i poder-ne fer una gestió sostenible. El compromís es va aprovar sense dates ni terminis, a l’espera de rebre finançament per poder-se redactar.

  Entrega de la Memòria de mandat 2019-2023

  Al final del Ple, tots els consellers comarcals van rebre com a obsequi un exemplar de la Memòria de mandat 2019-2023 el Consell Comarcal d’Osona. El president va explicar que es tracta d’un producte comunicatiu que “fa un balanç de la feina feta els últims quatre anys i que ajuda a entendre de manera adequada a la ciutadania quines són les accions i serveis que s’impulsen des de l’ens supramunicipal”. Joan Carles Rodríguez va voler agrair a totes les persones i a tot l’organigrama tècnic i polític que  han fet possible la publicació de la memòria.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat