• A- A A+

    Jornada de bones pràctiques sobre el dret a l'accés a l'aigua per celebrar els 15 anys de Cooperació a Osona

    FECS 2

    Del 2008 al 2022 s'han portat a terme 53 projectes amb 18 ONG d'Osona a 19 països del món, que han beneficiat a 476.551 persones i amb un import total d’ajuts atorgats de 159.006,52 €.

    El dijous 16 de febrer a la tarda a la Sala de Plens del Consell Comarcal va tenir lloc la 1a Jornada de Bones Pràctiques i els quinze anys de Cooperació a Osona.

    La vicepresidenta segona i consellera delegada de cooperació, Núria Roca, va explicar que la jornada tenia dos objectius molt clars "el primer era celebrar que des del Servei de Cooperació del Consell Comarcal d'Osona fa quinze anys que conjuntament amb les ONG d'Osona es porten a terme projectes des de la comarca al món; quinze anys on s'han fet molts projectes que després detallarem; i el segon objectiu és valorar aquests projectes a través de les seves entitats i fer-ne difusió a través d'una jornada per tal que aquestes bones pràctiques puguin ser útils per altres entitats, aprendre uns dels altres i créixer plegats, i per aquest motiu aquest any iniciem les 1es Jornades de bones pràctiques de cooperació des d'Osona, que cada any centrarem en una de les tipologies dels projectes de cooperació que donem suport des del Consell i aquest any hem escollit el Dret d'accés a l'aigua."

    Seguidament, la responsable tècnica del Servei de Cooperació Mireia Rosés, va repassar els quinze anys de Cooperació amb fotografies de les diverses legislatures i amb xifres.

    Del 2008 al 2022, des del Servei de Cooperació s'ha donat suport a 53 projectes de diferents tipologies a 18 ONG d'Osona, que han portat a terme a 19 països del món, arribant a un total de beneficiaris de 476.551 persones i amb un import total d'ajuts atorgats de 159.006,52 €.

    Núria Toneu, presidenta de la Fundació Daniel Shah & Núria Toneu, va explicar el seu projecte "Aigua per l'Índia" , i seguidament Maria Dot i Gemma Castaño, membres d'Agermanament sense fronteres - Roda de Ter amb Camerun, van explicar el projecte "Aigua que salva vides".

    Les experiències de les entitats van generar un debat molt interessant entre els assistents, que van poder compartir i comparar diferents mètodes sostenibles i eficaços de projectes d'accés a l'aigua potable.

    I ja, per cloure la jornada, el president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Carles Rodríguez, va detallar que "Estem molt contents de celebrar avui aquesta primera jornada per valorar les vostres bones pràctiques, el vostre coneixement i experiència i crear un espai per compartir i aprendre uns dels altres i créixer plegats des d'Osona al Món”.

    El dret a l'accés a l'aigua és un dret fonamental i un ODS, i amb aquesta sessió l'hem volgut posar amb valor, igual que la resta de drets i ODS que esteu treballant i ja us podem avançar que convocarem sessions anualment per treballar-ho conjuntament.

    Avui també celebrem quinze anys de Cooperació des d'Osona al Món.
    I malgrat que ens queda molta feina per fer, hem de valorar i celebrar tots plegats la  feina feta.

    Al finalitzar l'acte es va lliurar a cadascuna de les 18 entitats que han col·laborat durant aquests anys el Mapa Quinze anys de Cooperació a Osona elaborat pel Servei de Cooperació i dissenyat per GSCrea on es poden veure tots els projectes fets durant aquest llarg període.

    Quinze anys de Cooperació que s'ha comptat amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i durant els últims anys també de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona.

    Podeu veure el Mapa quinze Anys de Cooperació a Osona clicant en aquest enllaç.

    On som

    Masoko

    Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

    Edifici el Sucre 08500 Vic

     938 832 212

     938 895 632

    informa@ccosona.cat

    Actualitat