• A- A A+

  El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, es reuneix amb alcaldes de la comarca

  sessio ordinaria alcaldes

  Sessió informativa amb el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya

  En el marc de les sessions del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses d’Osona, el divendres 27 de gener, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va mantenir una reunió amb electes de la comarca. El conseller, acompanyat de diversos directors generals i persones del seu Departament, va parlar davant dels alcaldes dels nivells de seguretat a la comarca, de properes convocatòries per formar nous agents i de la llei de policies locals, entre d’altres.

  Aquesta darrera qüestió és una de les que alcaldes d’Osona havien fet arribar al conseller, juntament amb l’estratègia policial amb relació als joves reincidents, el pla d’integració dels cossos policials a Catalunya, les càmeres de videovigilància instal·lades sense que els ajuntaments respectius en tinguin cap retorn, sobre les nombroses plantacions de marihuana que han proliferat a les Guilleries i sobre la possibilitat de posar punts de recollida de denúncies.

  Comiat de Joan Salamaña, cap de la Comissaria de Vic

  Just abans de la intervenció del conseller, el que ha estat Cap de la Comissaria de Vic dels Mossos d’Esquadra els darrers tres anys, Joan Salamaña, es va acomiadar de tots els presents i va anunciar que està fent oposicions a intendent i probablement serà traslladat. Xavier Crespo, al seu costat a la sessió, assumirà les seves funcions de forma temporal.

  Coordinadora del Voluntariat d’Osona

  En la mateixa sessió van intervenir Joan Turró i Joan López de la Coordinadora del Voluntariat d’Osona que van explicar als presents la seva proposta de creació d’un Punt de voluntariat d’àmbit comarcal.

  Aprovació de l'Informe sobre el Pla d'usos recreatius del Pantà de Sau.

  El Consell Comarcal d'Osona, a través d'un conveni de col·laboració per al finançament de la redacció del pla d'usos recreatius del pantà de Sau cofinançat per l'Agència Catalana de l'Aigua, amb cada un dels ajuntaments que limiten amb el pantà, Vilanova de Sau, Tavèrnoles, Roda de Ter, les Masies de Roda, l'Esquirol i Tavertet ha redactat l'informe que ha de regular el pla d'usos recreatius del pantà, elaborat per una empresa externa.

  El document conté les orientacions necessàries per a facilitar al Consell Comarcal i als ajuntaments al voltant del pantà sobre el procés de presa de decisions a l'hora d'explotar serveis i activitats de lleure que es puguin establir en el domini públic hidràulic i en les zones de servitud i policia d'embassament.

  El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses va aprovar per unanimitat aquest punt.

  Es pot veure la gravació de la sessió a https://www.youtube.com/watch?v=JMPIiqPgdTM

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat