• A- A A+

    El campionat de curses de muntanya d’Osona tanca al primera edició amb 4.800 atletes

     

    Osona Artimur panoramic

    Els amants de l’esport a l’aire lliure i de les curses de muntanya es van reunir dijous a Montesquiu en l’acte de clausura de la primera edició de la Copa Osoning Trail Run. Després de l’entrega de premis als primers classificats de cada categoria, es va presentar també la segona edició d’aquesta campionat de curses de muntanya de la comarca que comptarà també amb 12 curses en territori osonenc al llarg del 2023.

    El Castell de Montesquiu va acollir aquest dijous al vespre l'acte de cloenda de la Copa Osoning Trail Run 2022 i la presentació de la pròpia competició per a l'any 2023. Una punt de trobada i de reunió dels amants d’aquest esport que va servir per fer l’entrega de premis dels guanyadors de la passada edició de la competició i per presentar les novetats de la lliga d’enguany.

    La Copa Osoning Trail Run està formada per un total de 12 curses de muntanya, que cobreixen el territori de nord, sud, est i oest. Aquest 2022 s'ha celebrat la primera edició del campionat amb una participació de 4.800 atletes i prop de 12.000 persones vinculades a l'entorn de l'esdeveniment provinents d'arreu del territori català, de la demarcació de Barcelona i d’Osona.

    La cita al Castell de Montesquiu va començar amb la rebuda dels atletes "finishers" que han participat en les tres modalitats de curses, tant en categoria masculina com femenina: Jordi Roy, Marc Rota, Joan Ruiz, Jordi Delegado, Helena Mercader, Anna Pujol, Laia Doval, Georgina Alberch, Oriol Pujol, Francesc Compte, Arnau Xifré, Xevi Vidal. Tots ells van rebre un paravent impermeable, personalitzat amb el logotip de la competició i de les curses que en formen part. També es va tenir un agraïment especials per als organitzadors de les 12 curses que formen part de la competició: Runprimer 360, Sant Isidret, Cursa del Roc Gros, Via Castrum, Pels Camins dels Matxos, Trail Sora, Cronoescalada Creu de Gurb, Trail Fonts del Montseny, Cursa del Castell de Montesquiu, Trail del Bisaura, Up Xic Trail, Na'Dalt a Bellmunt.

    A continuació, es va projectar un vídeo resum de la Copa Osoning Trail Run 2022 per rememorar els millors moments viscuts i tot seguit va tenir  lloc l’entrega de premis. Van estrenar la recollida de guardons les tres primeres i primers atletes de la modalitat de Trail Llarg (curses de 20 a 30km), en aquest cas: la primera classificada va ser Laia Doval, seguida d'Anna Pujol i Helena Mercader. El podi masculí el van formar en primer lloc Jordi Delgado, seguit de Marc Rota i Xevi Vidal.

    Tot seguit, es van guardonar els integrants del podi de la modalitat de Trail Curt (curses d’entre 5 i 19km) i la guanyadora va ser Helena Mercader, seguida d'Eva Capa i Georgina Alberch, i en el cas del podi masculí van ser guardonats Oriol Pujol, seguit de Francesc Compte i Arnau Xifré.

    Per tancar l'entrega de premis, es van premiar els primers classificats de la modalitat de Cursa en Pujada (curses en format vertical). El podi femení el van formar Anna Pujol, Helena Mercader i Núria Tarragó i el podi masculí va ser per Jordi Roy, Marc Rota i Joan Antoni Ruiz, respectivament.

    Abans de donar per finalitzat l'esdeveniment es va dur a terme la presentació del calendari de les proves que formaran part de la Copa Osoning Trail Run 2023, comptant amb les mateixes que han estat en el calendari 2022. L'edició del 2023 té com a objectiu consolidar la Copa Osoning Trail Run com una de les Lligues de referència de curses de muntanya en l'àmbit català, ja que Osona disposa de curses de molta qualitat i una gran germanor entre els organitzadors. Per altra banda, com a novetat, aquest any naixerà la Copa Osoning Trail Run Kids, la lliga de Trail Escolar de la comarca d'Osona, donant-li un caire festiu i eliminant la visió competitiva de les curses de muntanya, organitzada de forma conjunta amb el Consell Esportiu d'Osona.

    L'acte al Castell de Montesquiu va comptar amb la presència del president del Consell Esportiu d’Osona Albert Prado; els coordinadors de la Copa Osoning Joel Cullell i Marc Traserra; i Aida Canal i Sandra Fumanya com a representants d'Osona Turisme. La jornada es va concloure amb un petit aperitiu a la sala d'exposicions del mateix Castell de Montesquiu.

    Esport i natura es donen la mà a Osona

    Osona compta amb una diversitat i riquesa paisatgística molt important i és un territori immillorable per als amants de l’esport i la natura. L’entorn, totalment variat i apte per a tot tipus de disciplines, és l’escenari ideal per gaudir des de rutes en família fins a esdeveniments esportius d’alt nivell i d’una llarga tradició. 

    Osona Turisme promociona la marca Osoning des del 2016, sota aquest nom es treballa amb força el turisme esportiu a la comarca aprofitant la riquesa i les potencialitats del territori a nivell de paisatge, infraestructures i empreses i serveis d’àmbit esportiu.

    Coneixes els Ambaixadors Osoning? Esportistes d’elit de diverses disciplines t’expliquen els motius pels Osona és Territori Osoning!

     

    Cookies

    On som

    Masoko

    Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

    Edifici el Sucre 08500 Vic

     938 832 212

     938 895 632

    informa@ccosona.cat

    Actualitat