• A- A A+

  El Ple del Consell Comarcal d'Osona aprova l'adjudicació del contracte pel servei de recollida de residus

  foto sala plens

  30 de novembre de 2022 - El Ple del Consell Comarcal d’Osona ha aprovat l’adjudicació del contracte del nou Servei de recollida selectiva de residus, neteja viària i deixalleria que donarà servei a 37 municipis de la comarca.

  Albert Castells, conseller delegat de Cicle de Residus, ha començat la seva intervenció per explicar els detalls del contracte, posant en valor l’ampli acord polític aconseguit amb els 37 ajuntaments, de diferent color polític, que ha permès arribar fins aquí i, també, l’esforç fet per totes les parts, així com per agrair els 24 anys de servei de Recollida de Residus d’Osona, “que han portat la comarca  a liderar els percentatges de recollida selectiva, conjuntament amb la Mancomunitat i els altres ajuntaments, però, en gran part el mèrit és d’aquesta empresa mixta que ha funcionat durant 26 anys (els 24 previstos més 2 d’afegits) amb tant èxit”.

  Antecedents fins a arribar a l’adjudicació del contracte

  El Ple del Consell Comarcal va aprovar la licitació d’aquest nou contracte en sessió del 29 de juny d’aquest any 2022, el 13 de juliol es va publicar l’anunci de la licitació i el 21 de setembre va acabar el termini de presentació d’ofertes durant el qual se’n van presentar només dues.

  El contracte es va licitar dividit en dos lots; el lot 2, de caràcter social, reservat per centres especials de treball.

  El Lot 1 s’adjudica a l’empresa PreZero España S.A.U amb una baixa del 0,01 %  i amb moltes millores, per un import de 70.520.270,79 IVA inclòs, que preveu la recollida selectiva i el servei de deixalleria.

  El Lot 2 s’adjudica a la Fundació TacOsona, amb una baixa del 0,2%, per un import de 3.704.828,60 IVA inclòs, el qual preveu la neteja viària i el servei de recollida de voluminosos.

  La previsió d’inici del servei és l’1 de gener de  2023 i la durada del contracte és de 8 anys, sense possibilitat de pròrroga. El finançament del servei està garantit amb els convenis signats amb els 37 ajuntaments que han delegat la gestió al Consell Comarcal.

  Castells ha volgut destacar “el pas endavant que fa el Consell Comarcal d’Osona amb aquest contracte, es reforça l’equip humà ja que a partir d’ara el control tècnic i administatiu i el tracte amb els ajuntaments recaurà directament al Consell, s’internalitza el servei”, remarca el conseller.

  Finalment, cal destacar que el nou contracte preveu nous serveis i es fa un pas endavant en sostenibilitat, en la transició energètica feta efectiva amb la nova flota de vehicles elèctrics i amb contenidors intel·ligents.

  Aquest punt és aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern i del PSC. Els dos membres de la CUP s’han abstingut “pels condicionants externs que han fet prendre decisions amb les quals no hi podem estar d’acord, com ja hem dit altres vegades en aquest Ple” diu el portaveu Jordi Casanova.

  Aprovació del document d’Assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible al Consell Comarcal d’Osona

   Margarida Feliu, vicepresidenta 3a i responsable de l’Agenda 2030 explica que el document que es presenta a l’aprovació del Ple s’ha treballat durant el darrer any amb l’ajut de la Diputació de Barcelona.

  Durant un any s’ha fet un procés de participació per elaborar el document que inclou les accions que ja s’estan duent a terme relacionades amb els 17 objectius i quins són els reptes que hem de treballar en el futur, “no només en el si de la institució sinó també com a administració estratègica fent de paraigua per al desenvolupament de la comarca”.

  Aprovació de dues mocions

  Moció per impulsar una línia de bus nocturn entre les principals poblacions de la Plana de Vic i Barcelona.

  Moció presentada pel grup comarcal de la CUP i aprovada per consentiment de tots els grups polítics amb representació comarcal.

  Moció sobre l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació.

  La moció presentada per l’equip de govern, s’aprova amb els vots de l’equip de govern i de la CUP. Els tres consellers comarcals del PSC s’abstenen. Antoni Poyato, portaveu del grup argumenta que “amb els temes que són competència d’aquest Consell Comarcal sempre hi estem d’acord, estem a favor d’unir i no de dividir” i recorda que ho practiquen amb fets i no paraules, han aprovat els  indults i han eliminat el delicte de sedició. També que esperaven que en aquest Plenari es presentessin els pressupostos.

  En aquest punt, el president Joan Carles Rodríguez, ha volgut destacar que la moció s’ha aprovat sense cap vot en contra i ha anunciat que es preveu convocar sessió extraordinària pel dia 21 de desembre en què es presentarà l’aprovació del pressupost per a l’any 2023.

  Acceptació de la renúncia d’un conseller

  El conseller comarcal Joan Moreno, del grup de JuntsxCat ha presentat la seva renúncia la qual ha de ser acceptada per Ple.

  Declaració institucional del 25 de novembre de 2022, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones

  A l’inici de la sessió i abans d’entrar als punts de l’ordre del dia, es llegeix el Manifest de les entitats per commemorar el 25 de novembre.

  La lectura és compartida pels portaveus de tots els grups polítics, començant per M. Teresa Espadaler, consellera delegada de Joventut i Polítiques d’Igualtat.

  El contingut de la sessió es pot seguir íntegrament a https://youtu.be/Vdtf5VrnGmc

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat