• A- A A+

  Les polítiques de joventut a Osona avancen amb una mirada interseccional

  presentacio_ODS_web.jpg

  El servei de Joventut del Consell Comarcal d’Osona ha participat aquest divendres 11 de novembre al XXII Fòrum d’Estudis sobre la Joventut, organitzat per la Direcció General de Joventut – Agència Catalana de la Joventut.

  Amb el nom “Joventut i interseccionalitat: poder, privilegis i eixos de desigualtat” el fòrum s’ha centrat enguany en l’enfocament interseccional, que contempla que la societat és cada vegada més diversa i les polítiques públiques, tot i que siguin universals, no han de ser homogènies per poder donar una resposta ajustada i integral a les necessitats de cada receptor. Durant la jornada es va fer un repàs dels eixos de desigualtat que generen desavantatges i discriminacions entre les persones joves, es van presentar experiències de moviments socials i de l’administració que estan portant a la pràctica la perspectiva interseccional i es van presentar materials relacionats.

  Aquest enfocament interseccional està present en el plantejament i desenvolupament de la nova estratègia d’emancipació juvenil i del nou Pla Nacional de Joventut. En aquest sentit, el Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal d’Osona està alineat amb aquesta manera de concebre i de desplegar les polítiques de Joventut de Catalunya i que actualment es troba en un punt de maduresa. Amb la voluntat d’aplicar aquest enfocament a les polítiques juvenils comarcals, el treball de màster de la tècnica responsable de Joventut, Gemma Collell, anomenat “L’enfocament interseccional i d’acció comunitària de les polítiques juvenils d’Osona”, serà una eina que aportarà estratègies per aplicar a la pràctica diària aquest nou enfocament.

  En els propers mesos, des del Servei Comarcal de Joventut hi ha previst comptar amb diverses accions juvenils a la comarca que vetllen per aplicar la interseccionalitat en el seu plantejament i execució.

  Consulteu els documents d’interès:

   

   

   

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat