• A- A A+

  El Consell Comarcal d'Osona i l'Ajuntament de Manlleu presenten la nova oficina d'habitatge

  Reunio Alcaldes aigua 3

  El president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez i l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, han presentat avui la nova Oficina Comarcal d’Habitatge, al carrer del Dr. Fleming, 19, de Manlleu.

  A l’acte de presentació pública de la nova oficina hi han intervingut, també, el vicepresident 2n del Consell Comarcal, Pere Medina i el regidor d’habitatge de l’Ajuntament de Manlleu, Rafa Cuenca.

  L’obertura d’aquesta oficina ha estat possible gràcies a la signatura d’un conveni interadministratiu de col·laboració en matèria d’habitatge entre les dues administracions, d’aquesta manera es facilita que la ciutadania de Manlleu no s’hagi de desplaçar al Consell per qüestions relacionades amb l’habitatge.

  L’Ajuntament de Manlleu fa una aportació anual de 100.000 euros pel funcionament del servei i, pel que fa a les persones treballadores destinades a la nova oficina pertanyen, una part al Consell Comarcal i una altra part a l’Ajuntament de Manlleu.

  La posada en funcionament d’una seu descentralitzada de l’Oficina Comarcal d’Habitatge és un exemple de cooperació i treball conjunt entre administracions i de la funció primordial del Consell Comarcal d’Osona de donar suport als municipis.

  Un dels punts claus programàtics del Pacte de Govern pel mandat 2019-2023, era l’aposta per un pacte comarcal per l’habitatge i per la implicació de les administracions en desenvolupar polítiques que vetllin per la funció social de l’habitatge. Aquesta funció queda perfectament reflectida en la cartera de serveis que s’especifiquen en el conveni, en què es posa de manifest la visió pluridisciplinària i transversal des d’una perspectiva jurídica, social i tècnica en matèria d’habitatge.

  Des de Manlleu i des del Consell Comarcal d’Osona s’ha volgut destacar, per part de les autoritats que han intervingut en la presentació, que l’obertura de l’oficina és un magnífic exemple de treball conjunt entre administracions.

  Per Àlex Garrido, alcalde, “la posada en marxa de l’oficina formava part del Programa d’Actuació Municipal, faltava trobar un espai adient per tal d’oferir uns serveis més eficients” “que s’ha pogut materialitzar gràcies a la signatura del conveni amb el Consell Comarcal d’Osona”.

  En el mateix sentit ha parlat Rafa Cuenca, regidor d’Habitatge que ha dit “unint esforços i amb el treball conjunt s’ha pogut obrir aquesta oficina, moderna, ben ubicada, amb visió transversal del servei per tal de garantir un dret bàsic i per transformar les polítiques d’habitatge, ja que no són suficients les actuacions d’emergència”. Cuenca ha detallat els serveis que s’ofereixen a la nova oficina en què hi ha atenció ciutadana, persones treballadores de l’àmbit social i de l’àmbit jurídic per atendre totes les persones que s’hi adrecin. El regidor també ha volgut agrair la resposta positiva del Consell Comarcal al projecte “és un repte integrar procediments de dues administracions, estem molt contents”.

  Per la seva banda, Pere Medina, vicepresident 2n del CCO ha valorat molt positivament la col·laboració entre administracions i l’optimització de recursos “culmina un procés llarg en què s’hi sumen l’expertesa i coneixement del Consell Comarcal d’Osona i la voluntat política per oferir polítiques públiques i ajuts a l’habitatge”. Medina també ha volgut agrair la col·laboració de totes les persones que ho han fet possible.

  El president del Consell Comarca d’Osona ha posat èmfasi en el treball conjunt que ha fet possible l’obertura de l’oficina i la voluntat de donar suport a tots els ajuntaments “siguin de la mida que siguin”. En el tema de l’habitatge “calen polítiques valentes que requereixen aquesta col·laboració”. Per Rodríguez “el dret a l’habitatge és un dret inalienable, que sovint forma part d’un problema global que requereix apostes globals. El president ha recordat que “en el Pacte de Govern signat a començament de mandat, ja vam apostar per fer polítiques públiques d’habitatge des del vessant social”.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat