• A- A A+

  El CCO aprova un projecte de 271.000 per a la substitució de trams de la xarxa d'aigua del Lluçanès

  Reunio Alcaldes aigua 3

  Pere Medina anuncia que deixarà la segona vicepresidència del Consell Comarcal a partir de setembre i que serà l’alcaldessa de Sant Martí de Centelles, Núria Roca, qui el substituirà. El Ple aprova dues mocions de suport per a les actuacions al tram nord de la línia ferroviària internacional R3 de Rodalies i per a la creació de la Fundació Albir, nom que rebrà l’Escola de Noves Oportunitats.

  El Consell Comarcal d’Osona segueix impulsant actuacions per a la millora contínua de les xarxes d’abastament d’aigua potable de la comarca. Amb l’objectiu d’optimitzar el rendiment de les instal·lacions que garanteixen el subministrament d’aigua per al consum humà, aquest dimecres es va aprovar en sessió plenària un projecte vinculat amb la xarxa del Lluçanès.

  Es tracta d’una obra que preveu la substitució de dos trams de canonada de l’abastament d’aigua en alta al Lluçanès, una xarxa que dona servei a 3.400 habitants de 7 municipis (Perafita, Sobremunt, Sant Boi, Sant Bartomeu del Grau, Olost, Sant Agustí i Sant Martí d'Albars). En concret, l’actuació tindrà lloc als municipi de Sant Boi amb un cost de 271.000 euros i es finançarà de forma compartida entre l’Agència Catalana de l’Aigua -que assumirà el 60% del cost- i els ajuntaments (40%).

  Modificació de les tarifes dels preus del servei de menjador escolar

  El Ple també va aprovar un lleuger increment de tarifes de preu públic del servei de menjador escolar dels centres educatius que gestiona el Consell Comarcal d’Osona. La mesura s’aplica en consonància al nou preu que ha fixat el Departament d’Educació a causa de la puja de l’IPC i per alinear-se al nou conveni laboral del sector del lleure, que obliga a incrementar el sou dels monitors a partir del setembre un 2,5%.

  Les tarifes diàries per al curs vinent en les més de 30 escoles que gestiona el servei comarcal seran de 6,54€ per als infants fixes i de 7,19€ pels esporàdics. Els imports de concessió de beques s’hauran de calcular en funció d'aquest nous preus.

  Consens unànime per a l’escola comarcal de noves oportunitats

  El Ple va aprovar per unanimitat una moció de suport a la creació de la Fundació Albir que ha de ser l’òrgan gestor de l’Escola de Noves Oportunitats d’Osona que lluitarà contra l’abandonament escolar prematur, un dels principals reptes de l’educació a Osona. Com va explicar el president Joan Carles Rodríguez, serà un “projecte basat en l’evidència científica i que doni un servei integral, que agregui les iniciatives ja existents al territori que treballen en aquesta línia”. Tots els grups del Ple van votar a favor de la moció. Tot i així, des de la CUP Jordi Casanova va apuntar que “cal fer confiança a la Fundació –que serà privada sense ànim de lucre- i alhora vetllar perquè els recursos es gestionin amb interès públic”. Des del grup del PSC-PM, Antoni Poyato va recolzar la iniciativa i va celebrar que “des del CCO es doni acompanyament a uns joves que si no se’ls dona sortida estan evocats a la marginalitat” i va subratllar que “més enllà de si la Fundació és pública o privada, el més important és que ho fem bé”.

  Núria Roca serà la vicepresidenta 2a del Consell Comarcal

  Al final del Ple, Pere Medina va anunciar que al setembre deixarà la vicepresidència segona de la institució. Arran de la tràgica mort de Ferran Teixidó el passat 26 de juny, Medina ha assumit l’alcaldia del Brull i la presidència de la Mancomunitat La Plana i per això fa un pas al costat al Consell Comarcal. Al proper Ple, l’alcaldessa de Sant Martí de Centelles, Núria Roca, prendrà possessió del càrrec i, en representació del Grup dels Independents d’Osona (IDO), serà la vicepresidenta 2a que engloba les àrees d’Educació, Esports, Cultura, Arxiu, Acció Social, Protecció Civil, Cooperació, Acollida  i integració, Habitatge, Joventut i Polítiques d’Igualtat.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat