• A- A A+

  Participem en la formació de comunitats energètiques locals

  gil salvans per penjar web jpg

  El tècnic responsable de l’Agència Local de l’Energia d’Osona, Gil Salvans, ha participat en una entrevista sobre transició energètica a l’AMB, l'administració pública del territori metropolità de Barcelona. 

  L’audiovisual forma part d'un grup de sis entrevistes emmarcades en el curs de formació sobre comunitats energètiques locals (CEL) que promou l'AMB. En cada una de les píndoles es parla amb una persona experta que explica, des de la seva vessant, com es gestionen les CEL. Ho fan parlant des de l’experiència i els casos reals en els quals han estat involucrats

  Salvans és el director de l’Agència Local d’Energia d’Osona (ALEO), un ens del Consell Comarcal d’Osona nascut ara fa 20 anys. L'Agència té l’objectiu de donar suport als ajuntaments en temes energètics, controlant la comptabilitat energètica dels 50 ajuntaments que hi estan adscrits. Tots i cadascun dels municipis d’Osona participen activament i promouen els projectes de l’ALEO.

  A part d’aquest control i supervisió, Salvans explica que no només es farà treball municipal a partir d’ara, sinó que prendran molta importància diferents projectes d’àmbit comarcal. Entre ells, l’impuls d’energies renovables i la  transició energètica amb la creació de comunitats energètiques. En vistes al futur, aquestes últimes pretenen ser el centre del macro projecte NEO (Nova Energia Osona): “Si volem complir els objectius europeus de transició energètica, l’administració ha de fer un pas més, donar suport també i aprofundir en temes domèstics, industrials i de mobilitat que abans es tocaven més de puntetes”.

   Visualitza l'entrevista

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat