• A- A A+

  Es reforça el Servei de Protecció Civil del Consell Comarcal d'Osona amb la incorporació d'un nou tècnic

  20220609 placa inundacio

  La comarca d’Osona aposta per potenciar els efectius de coordinació en matèria de protecció civil amb la voluntat de seguir optimitzant la preparació per atendre la ciutadania davant de catàstrofes i emergències

  Des d’aquest mes de juny, el Consell Comarcal d’Osona disposa d’un nou tècnic de Protecció Civil compartit amb els municipis de Vic i Manlleu. La incorporació de Salvador Borrell ha estat possible fruit de la signatura d’un conveni entre l’ens supramunicipal i les dues localitats més poblades d’Osona, donat que la legislació vigent subscriu que els municipis de més de 20.000 habitants han de disposar d’un tècnic propi de Protecció Civil.

  El nou tècnic s’ha incorporat al departament de Protecció Civil del Consell Comarcal d’Osona des d’on donarà servei en un 50% de la jornada al municipi de Vic, en un 30% a Manlleu, i el 20% restant al CCO. Juntament amb l’altre tècnic Albert Trabal, integren un equip que des de l’ens supramunicipal dona suport en la planificació, l’emergència i la rehabilitació en matèria de protecció civil a tots els municipis de la comarca.

  El Servei de Protecció Civil s'ocupa de redactar, actualitzar, revisar i implantar els diversos plans de Protecció Civil (Plans d’Actuació Municipal i Plans d’Autoprotecció). També assumeix l’elaboració d’informes, la compra conjunta de fundents (sal potassa), i suport als ajuntaments davant de qualsevol situació que pugui provocar una emergència.

  Tot i que la comarca ha estat lliure de grans desastres naturals els últims anys, es treballa de forma contínua per prevenir fenòmens que puguin posar en perill la salut o el benestar dels osonencs i osonenques. L’últim gran incendi a la comarca va ser a Taradell l’any 1983, i un dels greus aiguats que van afectar Vic van ser el 1836, com il·lustra la fotografia d’aquesta notícia.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat