• A- A A+

  La Generalitat s'interesssa pel model d'acollida i integració d'Osona

  DSC 1140

  A Osona encara hi viuen 238 persones refugiades provinents d’Ucraïna. Avui representats del Consell Comarcal s’ha reunit amb la Generalitat per buscar línies de col·laboració en  les polítiques d’acollida i integració

  El  Consell Comarcal d’Osona ha rebut aquest divendres la visita de la secretària d’Igualtats de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, i de la directora general de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya, Eunice Romero.

  El president del Consell Comarcal, Joan Carles Rodríguez; els vicepresidents Pere Medina i Margarida Feliu; la consellera d’Igualtat, M. Teresa Espadaler; i la responsable del Servei d’Acollida i Integració, Mireia Rosés, han explicat els projectes i les polítiques d’acollida que s’estan duent a terme a Osona així com també els reptes i les necessitats que té la comarca en matèria d’acollida i integració.

  La campanya Osona amb Ucraïna ha estat un dels temes centrals de la reunió. Per aquest motiu, també hi ha participat la presidenta d’Osona amb els Nens, Mercè Fiol. Des que va esclatar la guerra, la comarca ha acollit 267 persones refugiades acollides en famílies i pisos municipals. Principalment són mares amb els seus fills i filles. D’aquestes refugiades, 33 ja han marxat per motius diversos, però encara hi ha 234 persones acollides en 91 habitatges particulars a 31 municipis d’Osona.

  Per conèixer de primera mà l’experiència de les refugiades i les famílies acollidores, la comitiva de responsables polítics de la Generalitat i del Consell Comarcal han visitat dos habitatges d’Osona on hi viuen ucraïnesos. S’han desplaçat fins a Folgueroles i Sant Hipòlit de Voltregà. A més, durant l’estona de dinar han pogut conversar amb la Darina Sercs, una nena que coneix la comarca perquè va venir de petita amb l’ONG Osona amb els Nens i ara ha tornat fugint de la guerra. Ha pogut explicar la seva història i com ara està col·laborat amb a intèrpret amb el Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal.

  A totes les famílies acollidores se’ls ha fet un contracte de tres mesos, a través de la campanya Osona amb Ucraïna, que ara probablement es renovarà. Des d’Osona es vol demanar a la Generalitat suport i acompanyament per a la sostenibilitat del projecte i perquè des de l’administració es pugui contribuir al seu finançament.

  Visita refugiats

  DSC 1140

  Cookies

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat