• A- A A+

  El Consell Comarcal d’Osona s’adhereix al Manifest Descobrir per un nou model de turisme al servei del país

  05102021 manifest bo

  El Consell Comarcal d'Osona juntament amb les principals entitats de turisme rural i agents turístics d'arreu del país, demanem un canvi urgent de model turístic en un Manifest que reclama que s'aprofitin els aprenentatges que ha deixat la pandèmia per avançar cap a un turisme de proximitat basat en la sostenibilitat. 

  D'ençà que es va fer públic ara fa un any, la revista Descobrir ha impulsat el Manifest i diverses institucions s'hi han sumat, entre elles el Consell Comarcal d'Osona, que recentment, ha aprovat l'adhesió a la iniciativa.

  El Manifest ja compta amb més de 2.600 signants i es demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d'un sistema basat en el turisme internacional de masses. Concretament, es demana que s'adoptin cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l'oferta turística i l'ocupació que genera, ordenar l'activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme.


  El conseller delegat de Turisme del Consell Comarcal d'Osona, Àlex Montanyà, ha expressat que cal treballar conjuntament per un nou enfocament de la planificació turística del territori. A la comarca d'Osona, ja s'està treballant en aquestes línies proposades en el manifest des de fa un temps i a causa de la situació provocada per la pandèmia s'han accelerat la implantació d'iniciatives que pretenen ordenar l'activitat per tal de millorar la qualitat de l'oferta turística i sobretot la implantació de criteris de sostenibilitat.

  El Manifest íntegre es pot llegir a la pàgina web manifest.descobrir.cat, així com el llistat complet d'impulsors i adherits.

   

  CONTACTES 

  Consell Comarcal d'Osona                                          Manifest Descobrir

  606 10 44 40                                                                   678 60 84 27

  sfumanyac@osonaturisme.cat                                       manifest@descobrir.cat


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat