A- A A+
 • Presentació del Dia Internacional dels Museus a Osona

  logo SPlens votant 1 

  El passat divendres, 7 de maig, es van presentar les activitats a Osona entorn el Dia Internacional dels Museus, del 15 al 23 de maig.

  L’acte de presentació del Dia Internacional dels Museus es va realitzar el 7 de maig al Museu Arqueològic de l’Esquerda, organitzat pel Consell Assessor de Museus, òrgan gestionat pel Consell Comarcal d’Osona en coordinació amb els diferents museus de la comarca.

  En la seva intervenció, Roger Canadell, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Roda de Ter, va posar de manifest la necessitat de celebrar dies com aquest, "celebrar és bo i és oportú", una manera de donar visibilitat els museus i apropar-los a la gent. També va parlar de la dificultat de gestionar els museus durant aquest últim any, durant el qual s’ha analitzat “què oferim i cap on volem anar, treballant amb sostenibilitat, digitalització i sobretot en coordinació amb la resta de museus més pròxims”. Finalment va convidar la ciutadania a visitar els museus, com un espai d'aprenentatge, vivència i emocions.

  Maria Ocaña, directora de l'Esquerda, Museu Arqueològic va agrair a la resta de representants dels museus l’assistència a l’acte. Ocaña va explicar la il·lusió de poder presentar el museu en un dia com aquest. La presentació del Dia Internacional dels Museus a Osona de forma anual tenia lloc en un dels museus que presentaven alguna novetat, l'any passat era el torn del museu, inaugurat el 2019, però no va poder ser, així que ha tocat aquest 2021. Seguint l'eslògan de la campanya, "El futur dels museus: recuperar i tornar a imaginar" va remarcar el repte que tenen els museus de recuperar el patrimoni, però també reinventar-se i més en temps de pandèmia per "estar oberts, malgrat estar tancats". Per acabar, va emfatitzar la importància de treballar en xarxa i fent valdre el fet de disposar del Museu del Ter com a museu de suport territorial.

  Núria Arau, consellera de Cultura del Consell Comarcal d'Osona, va intervenir per agrair la participació de tots els museus i la tasca feta durant aquest darrer any, així com la importància de recuperar l'activitat del Consell Assessor de Museus d'Osona i sumar en el Dia Internacional dels Museus, una edició marcada per 3 línies, primerament tornar a apropar els museus a les persones, oferint la possibilitat de gaudir d'oci cultural de qualitat. D’altra banda, sota el nom "Donem la benvinguda a la gent gran", es convida aquest col·lectiu a retornar als museus després d'un any el qual han patit moltes limitacions i patiment. Finalment, "ODS, Joves i Museus" posant sobre la taula l'important paper que juguen els museus en el futur de les nostres societats, amb la gent jove al capdavant d'un futur responsable i sostenible, també en àmbit cultural.

  Àlex Montanyà, conseller delegat de Turisme del Consell Comarcal d'Osona, per la seva part va exposar la tasca d'Osona Turisme, acompanyant els “museus excepcionals” de la comarca, complementant-los amb l’oferta d'activitats a la natura, pobles amb personalitat i insistint en aquesta tasca d'ampliar el coneixement a petits i grans, turistes i residents i va convidar a tothom a participar de les jornades.

  Els representats dels diferents museus van parlar de les activitats que portaran a terme durant aquesta setmana, del 15 al 23 de maig, i s'ha finalitzat l'acte amb una visita guiada al museu. Trobareu tot el programa de la setmana clicant aquí.

   

  Per a més informació, podeu consultar la pàgina web d'Osona Turisme.

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat