A- A A+
 • En marxa el curs d'Acollida per a joves migrats sols al Consell Comarcal d'Osona

  foto 3

  Aquest dilluns, dia 26 d'abril, el Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona ha engegat un nou curs d’Acollida per a joves migrats sols, conjuntament amb el Consorci d’Osona de Serveis Socials.

  El curs segueix l’itinerari establert de formació de primera acollida establert per la Llei 10/2010 d’Acollida de persones immigrades i compta amb 90 hores de català inicial (Mòdul A), 20 hores de coneixements de la societat catalana i de l’entorn i coneixements laborals (Mòdul C i Mòdul B), i a més, 40 hores de Treball Grupal.

  Es porta a terme en modalitat presencial a les dependències del Consell Comarcal d’Osona, aplicant totes les mesures de prevenció per la Covid19, ja que la majoria dels alumnes no disposen de les eines necessàries per fer-lo en modalitat telemàtica i perquè la presencialitat potencia el sentit comunitari i d’arrelament, més necessari que mai en aquest col·lectiu.

  Els objectius principals són oferir als joves migrats sols i extutelats d’Osona una formació integral de primera acollida que els permeti obtenir el certificat d’Acollida de la Generalitat de Catalunya, fomentar l’autonomia personal i ajudar a regularitzar la seva situació administrativa a Catalunya.

  Aquest últim punt és molt important, ja que aquests joves, quan són majors d’edat i surten del centre de menors, només tenen permís de residència però no de treball. Per obtenir-lo han de tramitar una modificació del seu permís de residència i acreditar un contracte laboral que proporcioni uns ingressos superiors al salari mínim interprofessional (SMI) a jornada completa, i que la durada sigui com a mínim la de la vigència de l'autorització que se sol·licita (excepte en autoritzacions de vigència superior a un any, en què la durada mínima ha de ser d'un any), un requisit complicat al no disposar de xarxa propera.

  Tot i així, aquesta formació, que els permet disposar del Certificat d’Acollida, els facilita aquest procés de regularització administrativa, ja que es té en compte com a esforç d’integració, en el cas de sol·licitar la residència de treball, la residència no lucrativa i per modificar o renovar autoritzacions de residència.

  La presentació es va dur a terme a la Sala de Plens del Consell Comarcal d'Osona, on Pere Medina, responsable de l’Àrea d’Atenció a les Persones i conseller delegat del Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona, els va donar la benvinguda a la formació.

  Aquesta acció es portarà a terme fins al mes de desembre i compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona i de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat