• A- A A+

  Portal COVID-19

  Foto TIAF 

  Els municipis de la comarca s’afegeixen a la commemoració del 25N- Dia Internacional contra les violències masclistes.

  Diversos ajuntaments de la comarca d’Osona organitzen activitats entorn al Dia Internacional contra les violències masclistes. La programació recull des de xerrades, tallers, obres de teatre, conferències, cinema, etc. que promouen la sensibilització ciutadana al voltant de les violències masclistes que viuen principalment les dones a la nostra societat.

  En el que portem d’any, 11 dones han estat assassinades a Catalunya i 74 dones a l’Estat, segons dades de la plataforma feminicidio.net. Són més de 1000 dones les assassinades des del 2003, any en què comença la seva comptabilització. Les violències masclistes són una realitat i, per tant, l’autodefensa feminista és un dret ineludible.

  L’aplicació de la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista, estableix mecanismes de prevenció, detecció, intervenció i recuperació de les violències masclistes necessaris pel correcte abordatge de les violències i per a la seva prevenció. No obstant, cal anar més enllà i que l’acció sigui patent en totes les àrees dels ens locals i de la resta d’administracions públiques.

  La situació sanitària d’enguany, no només ha tingut més impacte en les dones, sinó que ha fet aflorar i incrementar les violències masclistes digitals. Aquesta és la violència que pretén visibilitzar la imatge compartida comarcalment i impulsada per les polítiques públiques d’igualtat de gènere dels ajuntaments de Manlleu, Torelló, Centelles i Vic, la Mancomunitat La Plana i el Consell Comarcal d’Osona. Tots els municipis d’Osona l’han pogut fer servir.

  Pel que fa a les activitats programades entorn al 25 de novembre, des de l’Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI es destaca l’augment d’interès i treball per part dels ajuntaments de la comarca per a l’abordatge de les violències masclistes i la realització d’accions i activitats per sensibilitzar-les i visibilitzar-les.

  Atesa la situació actual i la impredictibilitat de les condicions per dur a terme les activitats, comarcalment s’han fet dues propostes virtuals: la xerrada “La violència sexual com a projecte polític: el cas Alcàsser i la construcció del terror sexual” a càrrec de Nerea Barjola (23 de novembre a les 19 h) i la xerrada “Ecofeminisme: situació actual climàtica i d’emergència social” a càrrec de Federica Ravera i “Artistes Simbiòtiques. Aproximacions als no humans a través del cos” a càrrec de Paula Bruna (3 de desembre a les 19 h).

  El programa comarcal recull activitats de:

  Cartells municipis Mancomunitat La Plana

  Aiguafreda St Marti Centelles

  Balenya

  El Brull

  Folgueroles

  Malla

  Muntanyola

  St Miquel Balenya

  Seva

  Taradell

  Tona

   

  On som

  Masoko

  Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 3a planta

  Edifici el Sucre 08500 Vic

   938 832 212

   938 895 632

  informa@ccosona.cat

  Actualitat